28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pārkāpumi konstatēti vairāku Gan bei kases aparātu apkalpojošā uzņēmuma klientu darbībā
Pārkāpumi konstatēti vairāku Gan bei kases aparātu apkalpojošā uzņēmuma klientu darbībā
Autors: BNA.LV / 13. janvāris 2015, 11:34
Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ir aizdomas par citu restorānu tīkla «Gan Bei» kases aparātus apkalpojošā uzņēmuma klientu nelegālu darbību, tā šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.


Pētersone atklāja, ka VID redzeslokā ir nonākušas vairākas «Gan Bei» kases aparātus apkalpojošā uzņēmuma klienti, kuru darbība pārbauda gan Finanšu policija, gan VID nodokļu inspektori.

Pārbaudēs konstatēti vairāki pārkāpumi. Kā norāda Pētersone, izkrāptās summas apjomi gan neesot tik vērienīgi kā «Gan Bei» lietā, taču darbs pie pārbaudēm tiekot turpināts un uzzinot konkrētu summu apjomu, sabiedrība noteikti par to tikšot informēta.

“Šī izvairīšanās no kases aparāta uzskaitīšanas ir izplatīta ne tikai Latvijā, bet arī Eiropas Savienībā (ES) un visā pasaulē. Tāpēc ne velti tikai mēs, bet arī citas valstis tam pievērš īpašu uzmanību,” atklāj Pētersone.

Komentējot «Gan Bei» lietas attīstību, Pētersone izsaka cerību, ka, ja ne mēneša laikā, tad gada laikā VID nodos konkrētā restorāna krāpšanas krimināllietas materiālus prokuratūrai, lai tā varētu uzsākt kriminālvajāšanu.

Jau vēstīts, ka vairāki SIA «Lage Ko» piederošie restorāni «Gan Bei», veicot nelikumīgas manipulācijas ar kases aparātu datiem, izvairījās no nodokļu nomaksas kopumā 780 000 eiro apmērā, kas radušies no nenomaksātā pievienotās vērtības nodokļa.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gan bei

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats