19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lai ietaupītu līdzekļus, valdība atteiksies no ātrās palīdzības auto ārpakalpojuma
Lai ietaupītu līdzekļus, valdība atteiksies no ātrās palīdzības auto ārpakalpojuma
Autors: BNA.LV / 13. janvāris 2015, 11:07
Valdība šodien plāno atteiksies no neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvo transportu Rīgas reģionam nodrošināšanas ārpakalpojumā, tā šorīt intervijā Latvijas Radio atklāja veselības ministrs Guntis Belēvičs.


Ņemot vērā ātrās palīdzības transporta nodrošināšanas milzīgo pārmaksu, valdība vakar lēma atteikties no neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvo transportlīdzekļu nomas no uzņēmuma „Rīgas sanitārā transporta autobāze”, kas ļautu ietaupīt aptuveni 7,5 miljoni eiro no iepriekš ārpakalpojumam paredzētajiem 52 miljoniem eiro.

Kā norāda Belēvičs, atsakoties no neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvo transportlīdzekļu nomas no privātuzņēmuma, tiks pielikts punkts valsts līdzekļu izsaimniekošanai milzīgos apmēros. Tā vietā tiks veikts automašīnu iepirkums, kas, kā norāda ministrs, ir daudz izdevīgāks kā ārpakalpojums.

Šajā sakarā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests izsludinājis konkursu par 40 jaunu operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu iegādi finanšu līzingā.

Intervijā ministrs atklāja arī ieceri strādāt pie veselības sistēmas sakārtošanas, lai ietaupītu līdzekļus. Ieceres, lai nodrošinātu budžeta ietaupīšanu ir visdažādākās, piemēram, rūpīgāk tiks izvērtēta esošās tehnikas darbība un jaunas aparatūras iepirkšanas nepieciešamība u.c.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Guntis Belēvičs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats