28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Speciāliste: Arvien vairāk cilvēku izvēlas atbrīvoties no neērtajiem ādas veidojumiem, jeb kārpām
Speciāliste: Arvien vairāk cilvēku izvēlas atbrīvoties no neērtajiem ādas veidojumiem, jeb kārpām
Autors: BNA.LV / 12. decembris 2014, 13:36
Saslimšana ar kārpām ir ļoti izplatīta problēma, kas arī mūsdienās var skart jebkura vecuma cilvēku. Lai gan kārpas cilvēka organismam neko ļaunu nenodara, galvenais iemesls, kāpēc no tām cilvēki vēlas atbrīvoties ir tas, ka kārpas neizskatās pārāk glīti, ir lipīgas un var viegli tikt ‘uzdāvinātas’ citiem ģimenes locekļiem vai darba kolēģiem. Kā norāda veselības un skaistuma centra “Adoria”  dermatoloģe Guna Grūbe, aizvien vairāk cilvēku apzinās, ka mūsdienu medicīna ļauj atbrīvoties no kārpām vienkārši un nesāpīgi.


Kārpas ir ādas veidojumi, ko izraisa vīrusa infekcija. Inficēšanās ar vīrusu, kas izraisa kārpu veidošanos, notiek dažādu kontaktu veidā. Šādi veidojumi rodas uz bojātas ādas, parasti uz pirkstiem, plaukstām, tuvu nagiem, kā arī pēdām. Kārpas var viegli atpazīt pēc raupjās virsmas. Tās mēdz būt ādas krāsā bieži ar melniem punktiņiem virsmā. Kārpas parasti rodas cilvēkiem ar novājinātu imūno sistēmu, tādēļ ārstēšanas procesā ir svarīgi stiprināt organisma imunitāti, lai organisms pats spētu pretoties šiem veidojumiem.

Par laimi, šī ādas slimība vairs nav tik biedējoša kā tas bija agrāk – mūsdienās kārpas var viegli likvidēt ar piesaldēšanas metodi. Tās laikā ādas veidojumi tiek apstrādāti ar speciālu saldēšanas iekārtu, kurā ir šķidrais slāpeklis. Pēc procedūras veikšanas, apstrādātie veidojumi 2-3 nedēļu laikā izzūd vai samazinās. Ja kārpas ir lielas vai to ir daudz, tad dažkārt ir nepieciešama atkārtota kārpu apstrāde.

Veselības un skaistuma centrs “Adoria” cilvēkus aicina nepatīkamos ādas veidojumus savlaicīgi ārstēt, lai nerastos diskomforta sajūta ne sev, ne apkārtējiem. Reizēm, ja kārpas atrodas mazāk pamanāmās vietās, piemēram, uz pēdām, cilvēki tās ignorē, taču tā nav infekcija, kas pāries pati no sevis. Kārpu piesaldēšana neaizņem daudz laika un ir ļoti ekfektīva un iedarbīga ārstēšanas metode. Šī problēma skar lielu sabiedrības daļu un bieži, ja infekcija tiek novērsta laicīgi, apkārtējie cilvēki pat to nepamana. Nedrīkst aizmirst, ka savlaicīgi neārstējot šo problēmu, kārpas var izplatīties no vienas ķermeņa daļas uz citu, tādējādi padarot ārstēšanas procesu laikietilpīgāku un sarežģītāku.

Tā kā “Adoria” dermatologi apzinās, cik šī ādas veidojumu problēma ir nepatīkama, veselības centrs saviem klientiem piedāvā īpaši izdevīgus nosacījumus, lai spertu soli pretī tiem, kuriem ar šo problēmu nākas saskarties. Dermatoloģe Guna Grūbe norāda, ka piesaldēšanas procedūrai ir arī citas priekšrocības: “Piesaldēšanas metodi var izmantot, lai likvidētu arī citus ādas veidojumus, tādus kā papilomas, seborejiskās keratozes un aktīniskās keratozes.”

“Bieži cilvēki, nezinot, kā lai likvidē šo problēmu, no kārpām cenšas atbrīvoties nepareizos veidos – tās griežos, durstot vai cenšoties likvidēt ar citām radikālām metodēm. Taču šāda pašdarbība var radīt jaunas infekcijas, izraisīt kārpu vairošanos vai palielināšanos. Ir jāatceras, ka āda tiek labi apasiņota un jebkuras traumēšanas rezultātā kārpas sakne iesniedzas vēl dziļāk, tādēļ ieraugot šīs infekcijas pazīmes, cilvēkiem nekavējoties vajadzētu apmeklēt dermatologu, lai ādas veidojums tiktu noņemts ar profesionāļa palīdzību un laicīgi,” turpina Guna Grūbe.

Veselības un skaistuma centra speciālisti norāda, ka inficēties ar vīrusu var ļoti sadzīviskos veidos – sasveicinoties, ar inficētu cilvēku kopīgi lietojot dažādus priekšmetus, ejot kopējās dušās vai baseinos. Tādēļ “Adoria” dermatologi ne vien cilvēkiem palīdzēs atbrīvoties no ādas veidojumiem, bet arī pārbaudīs ādas vispārējo stāvokli, pārbaudīs ādas veidojumus, dzimumzīmes un ieteiks labākos kopšanas līdzekļus, lai āda būtu vesela un spētu sevi pasargāt no nelabvēlīgiem ārējās vides faktoriem.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ādas veidojumi, Adoria, ārstēšana, ārsti, atbrīvoties, centrs, kārpas, kopšana, mediķi, noņemt, nosaldēšana, Rīga, simptomi, veselības centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats