20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Krievijas tūroperatoru bankroti Latvijas izejošā tūrisma tirgu neietekmē
Krievijas tūroperatoru bankroti Latvijas izejošā tūrisma tirgu neietekmē
Autors: Ludmila GLAZUNOVA / NRA.LV / 12. septembris 2014, 9:23
Gluži vai stihiski cits pēc cita bankrotē Krievijas lielie tūrisma operatori, kas gadiem ilgi ceļotgribētājus vizina gan uz Eiropas valstīm, gan arī tik ierastajiem kūrortiem kā Turcija, Ēģipte, Karību jūras reģions. Pēc Krievijas mediju aplēsēm, līdz ar šo situāciju Krievijas tūristu plūsma šogad uz ārvalstīm samazinājusies vismaz par 30%, kas ir vērā ņemams lielums. Taču Latvijas tūrisma biznesu šāds lielās kaimiņvalsts kāzuss nav ietekmējis.


Krievijas tūrisma operatoru lavīnveidīgajā bankrotu plūsmā Krievijas mediji vaino vairākus faktorus. Pirmais – Krievijas rubļa kursa samazinājums, kas ietekmē ceļazīmes gala cenu. Otrs – Krievijas ceļotāji, boikotējot Eiropu, vēloties ceļot uz pašmāju Melnās jūras kūrortiem. Trešais – daudzas tūrisma firmas veidotas kā finanšu piramīdas, un tās beidzot sākušas grūt. Šāda situācija, protams, nepatīk vienkāršajiem iedzīvotājiem, kuri neoficiālās sarunās ar NRA atzīst, ka labprāt gribētu ceļot, taču patlaban ir bailes, ka nauda par ceļazīmi tiks samaksāta, bet ilgi gaidītais ceļojums tomēr var nenotikt. Tāpēc daži apsver iespējas doties izbraukumos, paši plānojot maršrutu, vai arī uzticēties ārvalstu tūrisma operatoriem, piemēram, no Somijas vai Baltijas valstīm.

«Cerējām, ka saistībā ar šo situāciju varētu samazināties viesnīcu cenas Turcijā, taču tā nenotika,» NRA.lv teic tūrisma operatora GoAdventure izpilddirektors Aleksejs Kriščuks. Viņš arī nav novērojis, ka klientu vidū parādītos vairāk Krievijas pilsoņu. A. Kriščuks nenoliedz, ka aktīvi seko līdzi notiekošajam Krievijas tūrisma tirgū, taču pagaidām neredz iespējas, ka nemitīgie bankroti varētu ietekmēt Latvijas izejošā tūrisma tirgu.

Tūrisma aģentūras Discovery valdes priekšsēdētāja Inga Bleija norāda, ka savulaik ceļojumiem uz siltajām zemēm bijušas ļoti zemas cenas ar izlidošanu no Maskavas, kas krietni varēja konkurēt ar Baltijas un pat Vācijas un Lielbritānijas operatoru piedāvājumiem. Taču nu jau krietnu laiku par lidojumiem no Krievijas klienti nav interesējušies. «Ja cilvēki vēlas doties uz siltajām zemēm, izmantojot citu valstu operatoru piedāvājumus, kas nereti sanāk daudz lētāki, viņi izvēlas tomēr Vācijas, Lielbritānijas un arī Somijas piedāvājumus,» atzīst I. Bleija.

«Tas, ka kaut kas ir mainījies tūrismā, labi ir redzams Turcijas kūrortos – tie ir pustukši. Gaidīju, ka samazināsies cenas un no Latvijas varēs aizlidot daudz lētāk, taču pagaidām cerības nav piepildījušās – cenas ceļojumiem uz Turciju no Latvijas vēl joprojām ir ļoti augstas,» NRA pauž Žanna, kura nu jau vairākus gadus par savu vasaras galamērķi izvēlas Turciju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ceļojumi, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats