25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Būtiski pieaudzis cilvēku skaits, kuri iepērkas interneta veikalos
Būtiski pieaudzis cilvēku skaits, kuri iepērkas interneta veikalos
Autors: Apollo.lv / 22. jūlijs 2014, 13:06
Cilvēki arvien vairāk izvēlas iepirkties interneta veikalos. Šī gada piecos mēnešos «Swedbank» klienti internetā iepirkušies par 25% vairāk nekā attiecīgā periodā pērn, liecina «Swedbank» apkopotā informācija.


Piedāvājot norēķinu iespējas internetā, tirgotājiem ir iespēja audzēt apgrozījumu. Kopējais pirkumu apgrozījums Latvijas uzņēmumos, kuri izmanto iespēju pieņemt norēķinus internetā ar «Swedbank» internetbankas vai karšu palīdzību, šā gada 5 mēnešos sasniedza 77,5 miljonus eiro, raksta Apollo.lv.

Īpašs interneta pirkumu pieaugums šogad bija vērojams februārī un martā, kas varētu būt skaidrojams arī ar svētku dienām (piemēram, Valentīna diena). Ja vidējais mēneša interneta pirkumu apgrozījums caur internetbanku piecu mēnešu periodā veidoja 14 miljonus eiro, tad februārī un martā tas pārsniedza 15 miljonus eiro. Transakciju skaits šā gada piecos mēnešos svārstījies no 520 tūkstošiem līdz 580 tūkstošiem transakciju mēnesī. Bet vidējā viena pirkuma vērtība – 26 eiro.

Februāris un marts bija aktīvākie mēneši interneta pirkumiem, arī lietojot «Swedbank» kartes. Vidējais transakciju skaits, iepērkoties ar kartēm internetā, piecos mēnešos bija 32 tūkstoši, savukārt vidējā summa – 44 eiro.

Sekojot klientu pieaugošai vēlmei iegādāties preces un pakalpojumus internetā, šādu iespēju piedāvā arī arvien vairāk tirgotāju. Pirkuma veikšanu var pilnībā automatizēt, kas ļauj ātri apkalpot lielu pircēju skaitu ar pēc iespējas zemākām izmaksām.

Šie pakalpojumi tirgotājiem nodrošina arī ērtu atskaišu sistēmu, kas ir viegli ielasāma uzņēmumu grāmatvedības sistēmās.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: interneta veikali, Swedbank

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats