19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Fitnesa trenere: Karstā laikā pietiekams ūdens patēriņš ir ārkārtīgi svarīgs
Fitnesa trenere: Karstā laikā pietiekams ūdens patēriņš ir ārkārtīgi svarīgs
Autors: Publicitātes materiāls / 22. jūlijs 2014, 12:34
Vasarā, kad gaisa temperatūra vietām mēdz sasniegt plus 30 grādu atzīmi, cilvēkiem ir ieteicams patērēt vairāk ūdens, kā ierasts. Speciālisti iesaka izdzert 1,5 litri ūdens dienā, taču karstā laikā, ja ir fiziska slodze, ūdens ir jādzer 3 līdz 4 reizes vairāk nekā parasti. Kā norāda fitnesa klubu tīkla “Atlētika” galvenā trenere Veronika Kim, karstā laikā ūdens patēriņš ir ārkārtīgi svarīgs ne tikai tiem, kas aktīvi nodarbojas ar sportu, bet arī ikvienam, kas uzturas saulē. Karstā laikā pastiprinās svīšana, kas papildus veicina arī sāļu izdalīšanos, tāpēc vislabākais ieteikums ir dzert negāzētu ūdeni.


Ikviens zina, ka karstā laikā, stipri svīstot organisms strauji zaudē ūdeni, tāpēc ir ieteicams uzņemt tik pat daudz šķidruma, cik tas tiek patērēts. Svarīgi atcerēties arī to, lai tas būtu tīrs ūdens nevis sulas, kafijas vai limonādes dzēriens. Ja nav vēlmes patērēt tikai ūdeni, tad ieteicams lietot dzērienus, kas ir atšķaidīti ar ūdeni un satur nelielu kaloriju daudzumu. Kā, piemēram, kefīrs vai paniņas ar ūdeni, tāpat slāpes karstā laikā labi var veldzēt atdzesēta piparmētru tēja.

Karstumā ūdeni ieteicams malkot ik pa brīdim, pat ja slāpes nejūti. Vienā piegājiena nedrīkst izdzert vairāk par vienu glāzi ūdens, jo tas uzliek papildus slodzi nierēm. Tāpat ūdenim ir jābūt patīkami vēsam – ne pārlieku karstam vai aukstam.

“Ejot trenēties, vienmēr jābūt līdzi negāzētam ūdenim, jo šķidrums palīdz uzturēt ūdens balansu organismā. Pie nepietiekoša ūdens daudzuma organismā, asinis sāk sabiezēt. Kā rezultātā cilvēka audi nesaņem pietiekoši daudz skābekļa un Jūsu treniņš kļūst neefektīvs. Pirms ķerties pie nopietna treniņa, ieteicams izdzert pusglāzi vēsa ūdens un atkārtot šo procedūru ik pēc pusstundas. Tas palīdzēs saglabāt gan šķidrumu organismā, gan veldzēt slāpes, kuras izjūtat fizisku aktivitāšu laikā,” turpina Veronika Kim.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Atlētika

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats