20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Aug pieprasījums pēc Jūrmalas kā starptautisku pasākumu un konferenču norises vietas
Aug pieprasījums pēc Jūrmalas kā starptautisku pasākumu un konferenču norises vietas
Autors: BNA.LV / 13. jūnijs 2014, 12:38
“Jūrmalai ir visi priekšnosacījumi, lai stiprinātu savas pozīcijas starptautisku pasākumu, tostarp konferenču organizēšanā. Kūrortpilsētas statuss un saturs ir mūsu priekšrocība”, atklājot starptautisko zinātnisko konferenci par Tiesību-politisko situāciju Baltijas jūras reģionā pirms un pēc Pirmā pasaules kara, kas ir ļoti būtiski posmi mūsu pasaules vēsturē un zināmas šo posmu kopsakarības ir zinātnisku diskusiju vērtas, uzsvēra Jūrmalas pilsētas domes Stratēģiskā un biznesa plānošanas nodaļas vadītājs Edgars Stobovs.


Jūrmalā ik gadu notiek vairāk nekā 600 konferences un semināri, bet, pastiprināti strādājot uz darījuma tūrisma un konferenču biznesa attīstību, tuvākajā laikā attīstības dinamiku plānojam dubultot.

Pēdējo gadu laikā būtiski pieaudzis tieši starptautiska mēroga pasākumu skaits un pašvaldība ir ļoti ieinteresēta ilgtermiņa sadarbības līgumu slēgšanai, tostarp, ar Latvijas Universitāti un Latvijas Zinātņu Akadēmiju par zinātnisku konferenču organizēšanu Jūrmalā. Darba procesā tiek apspriestas sadarbības iespējas arī ar Latvijas prezidentūras Eiropas savienības padomē sekretariātu par nozīmīgu prezidentūras pasākumu norisi Jūrmalā.

“Starptautiski forumi, konferences, konkursi, semināri, korporatīvie pasākumi – šis ir piedāvājums, ko Jūrmala attīsta, izmantojot lidostas un galvaspilsētas tuvumu. Zinātniskas konferences, kontakt biržas, pieredzes apmaiņas forumi kombinācijā ar kūrortpilsētas brīvā laika pavadīšanas un veselīga dzīves veida iespējām ir Jūrmalas potenciāls piesaistīt pilsētai papildus viesus gan aktīvajā vasaras sezonā, gan arī ziemas laikā,” norāda E.Stobovs.

Jūrmala ir lielākais piejūras kūrorts Baltijas valstīs, kas atrodas tikai 25 km attālumā no Rīgas un 15 km attālumā no starptautiskās lidostas “Rīga”, līdz ar to Jūrmala ir lieliski piemērota vieta starptautisku semināru un konferenču rīkošanai. Pilsētas tūristu mītnes un citi tūrisma objekti piedāvā visdažādāko pasākumu rīkošanas vietas, sākot ar moderni aprīkotām konferenču zālēm līdz 600 cilvēkiem, beidzot ar netradicionālām vietām – Jūrmalas brīvdabas muzeja 19.gs Zvejnieku sētu, unikālo Dzintaru koncertzāli vai pludmali.

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes starptautiskā zinātniskā konference “Tiesību-politiskā situācija Baltijas jūras reģionā pirms un pēc Pirmā pasaules kara (1917-1922)” tiek organizēta Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja projekta ietvaros. Konferences 2.daļas norises vieta ir Jūrmala, Hotel Jūrmala SPA.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edgars Stobovs, Jūrmala

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats