28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Atlētiska auguma iegūšanai svarīgi dažādi faktori, taču galvenais, ir motivācija
Atlētiska auguma iegūšanai svarīgi dažādi faktori, taču galvenais, ir motivācija
Autors: Publicitātes materiāls / 2. jūnijs 2014, 16:18
Fiziskā pievilcība ir viens no svarīgākajiem pašapziņas faktoriem, tāpēc ne velti ir radies mums visiem ļoti labi zināmais teiciens “Veselā miesā vesels gars!”.


Ļoti liela nozīme lieliskas ķermeņa formas iegūšanai ir ne tikai veselīgs uzturs un fiziskās aktivitātes, bet, galvenokārt, motivācija, kas ļauj mums saņemties un doties lielāka mērķa virzienā. Diemžēl, motivācija mēdz būt arī īslaicīga un jau pēc neilga laika mēs aizmirstam sākotnējo apņemšanos... Kā norāda fitnesa klubu tīkla “Atlētika” galvenā trenere Veronika Kim, tieši motivācijai ir visliekākais spēks, ar entuziasmu esot jāsāk un jābeidz ikviens treniņš.

Pirms noskaņošanās sportošanai un intensīvas treniņprogrammas uzsākšanas, ir svarīgi labi pārzināt sava organisma darbību, saprast, ko un kāpēc mēs lietojam uzturā, pareizi un saudzīgi nodarbināt savu ķermeni un rūpēties par tā labsajūtu. Tikai apvienojot visus šos aspektus var iegūt kāroto – skaistu, slaidu un atlētisku augumu.

“Varētu teikt, ka bez motivācijas sportošani nav nekādas jēgas, jo tik un tā vēlu vai agri, sportiskās aktivitātes tiks “noliktas malā.” Ja nav motivācijas, sportošana, kas nesagādā ne prieku, ne rezultātu ir laika patēriņš. Motīvi nodorboties ar sportu mēdz būt dažādi, tie var būt gan individuālie motīvi, kas balstās uz paša sportista vajadzībām, attieksmi un vēlmēm, tā var būt vēlme pierādīt sev un citiem, ka esi spējīgs izdarīt ko lielāku, sasniegt konkrētus mērķus. Viss atkarīgs no personības individuālajām īpašībām. Daudzu faktoru ietekme kopumā veido gan bērnu, gan jauniešu motivāciju, gan arī attieksmi pret sportu kopumā kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļu. Nenoliedzami, viens no populārākajiem iemesliem, kāpēc cilvēki pievēršas sportošanai, ir vēlme atbrīvoties no liekā svara. Bieži vien visgrūtākais ir uzsākt vai regulāri turpināt sportiskās aktivitātes, taču brīdī, kad rodas apnikums, atrunas par laika trūkumu un tml., šīs domas jāaizmirst un jāatmet malā, ir jādomā par sajūtām, kādas būs pēc treniņa, vai par vēlamo rezultātu,” turpina Veronika Kim.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Atlētika, Atlētika Centrs, Barona centrs, dāvanu karte, Fitnesa klubs, grupu nodarbības, jaunais klubs, joga, kardiotrenažieri, motivācija, nodarbības, nodarbības sievietēm, nodarbības vīriešiem, problēmzonas, Rīgas centrs, RIP, skrejceļi, spēka trenažieri, sporta klubs, sporta klubs centrā, sporta zāle, svaru zāle, trenažieri, TRX, velotrenažieri, veselība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats