28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pastiprinās kriminālsodus par pārkāpumiem būvniecībā
Pastiprinās kriminālsodus par pārkāpumiem būvniecībā
Autors: BNA.LV / 21. februāris 2014, 12:03
Ceturdien Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisija atbalstīja virzīšanai uz skatīšanu Juridiskajā komisijā Krimināllikuma grozījumu projektu par kriminālsoda pastiprināšanu būvniecības noteikumu pārkāpumu gadījumā, ja ir izraisīta divu vai vairāku cilvēku nāve.


Apakškomisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins arī paziņoja, ka šie Krimināllikuma grozījumi aptvers ne tikai būvniecības jomu. Tiek plānots revidēt arī citus pantus, kur cilvēku nolaidība var radīt smagas sekas. Grozījumus Krimināllikumā veic saistībā ar traģēdiju Zolitūdē un citām nelaimēm, kuras daļēji vai pilnībā izraisītas cilvēku nolaidības dēļ.

Ja celtņu, tiltu, ceļu pārvadu un citu būvju celtniecības normu un noteikumu pārkāpšanas rezultātā ir miruši divi vai vairāk cilvēki, atbildīgajām personām varētu piemērot brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem. Tādā gadījumā varētu arī atņemt tiesības strādāt noteiktā profesijā vai ieņemt noteiktu amatu līdz desmit gadiem.

Pamatpriekšlikumus Krimināllikuma grozījumiem izteicis Judins, savukārt tos papildināja Tieslietu ministrija. Grozījumu izstrādē piedalās arī Ģenerālprokuratūra.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andrejs Judins, būvniecība, likums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats