28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ministre: Krievijas skolas Latvijā netiks atvērtas
Ministre: Krievijas skolas Latvijā netiks atvērtas
Autors: Apollo.lv / 29. janvāris 2014, 17:31
Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V) trešdien tikās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu. Pārrunājot mazākumtautību izglītības iespējas Latvijā, ministre pauda stingru nostāju, uzsverot, ka mazākumtautību izglītība Latvijā jau patlaban ir labā līmenī, - to nodrošina gan mūs valsts izglītības sistēma, gan normatīvā bāze, gan Eiropas Savienības standarti, kas Latvijai ir saistoši.


«Latvijā jau tagad darbojas svētdienas skola Krievijas vēstniecības teritorijā, pastāv iespēja atvērt skolas arī diplomātu bērniem,» uzsvēra ministre. «Jau tagad Latvijā pastāv vairāk nekā 100 skolas, kas īsteno mazākumtautību izglītības programmas.»

Lai īstenotu valdības apņemšanos no 2018.gada mazākumtautību izglītības iestādēs pāriet uz mācībām latviešu valodā, ir jāstiprina latviešu valodas mācīšana, izņemot priekšmetus, kas saistīti ar mazākumtautību valodas un kultūras apguvi, raksta Apollo.lv.

Kā ziņots, Druviete uzskata, ka Krievijai neizdosies Latvijā atvērt nevienu krievu skolu, jo šādai rīcībai tā nevarētu saņemt visas nepieciešamās licences un atļaujas. Tā ministre pagājušajā nedēļā izteicās intervijā Latvijas Radio, vēsta LETA.

Ministre stāstīja, ka Latvijai kā Eiropas Savienības dalībvalstij var būt suverēna rīcība savu iekšējo jautājumu risināšanā, kas arī attiecas uz izglītības jautājumiem, tāpēc Druviete apšauba, ka Krievijai varētu izdoties īstenot savu ideju, ievērojot Latvijas normatīvos aktus.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksandrs Vešņakovs, Ina Druviete, Krievijas skolas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats