20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » LTV pieteic karu medijiem
LTV pieteic karu medijiem
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 29. janvāris 2014, 12:58
Pēdējā laikā dažādos masu medijos un sociālajos tīklos saņemtā kritika tiktāl nokaitinājusi Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētāju Ivaru Belti, ka viņš pasludinājis kara stāvokli teju ar visu nozari un apsolījis reaģēt uz ikvienu sitienu.


Pāridarītāju saraksts ir plašs: Latvijas Radio, Diena, Lato Lapsa, Žaklīna Cinovska, Sandra Veinberga, portāls TVNET un arī Neatkarīgā Rīta Avīze.

Mēs šai raibajai un visnotaļ dažādi domājošajai kompānijai piepulcējāmies pēc komentētāja Bena Latkovska viedokļa raksta par Sarmītes Ēlertes un citu sorosistu ietekmi sabiedriskajā medijā.

Visi vienā maisā

Producente Žaklīna Cinovska – jo pārmet televīzijai viņas ideju nozagšanu Vecgada raidījumam. Ivo Leitāns no Latvijas Radio savukārt centies skaidrot, kurš uz svētku raidījumu aicinājis Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Portāls TVNET nepareizi traktējis mediju reitingu pētījumus. L. Lapsa sūtījis kādam vadošam darbiniekam «neētiskas īsziņas» ārpus darba laika. Respektīvi – pāridarījumu saraksts garš un daudzveidīgs.

Vakar izplatītajā atklātajā vēstulē I. Belte iekļāvis krietnu devu dramatisma. Virsraksts vien ir ko vērts Belte: uz Latvijas Televīziju tiek izdarīts masīvs spiediens. «2014. gads Latvijas Televīzijai būs gan smags, gan interesants gads. Tuvojoties vēlēšanām un augot LTV kā medija ietekmei un kvalitātei, arvien biežāk mēs tiksim sisti un dauzīti. Jaunums ir tas, ka mēs paudīsim arī savu viedokli, atbildēsim uz sitieniem profesionāli un tiesiski korekti. Laiks, kad Latvijas Televīziju varēja apmelot, nesaņemot pamatotu pretreakciju, ir pagājis.»

LTV uzrādītie kaitnieki ir ne tikai skauģi mediju biznesā, bet arī politiskie grupējumi, kuriem zudusi ietekme Zaķusalas mājā. I. Belte šo sižetu pamanās savērpt pat kopā ar Zolitūdes traģēdijas atspoguļojumu, kas pierādījis LTV Ziņu dienesta spēku: «(..) neizslēdzu iespēju, ka šādā neatkarīgā un spēcīgā Ziņu dienestā draudus sev saskatīja gan atsevišķi politiķi, gan arī atsevišķu ekonomisku un politisku grupējumu kontrolēti mediji.» (LTV Ziņu dienesta vadītāja Iveta Elksne sava priekšnieka izteikumus NRA.lv gan atturējās komentēt.)

Vēstule iekšējai lietošanai

Vēl pirms atklātās vēstules LTV darbinieku pastkastītēs iekrita cita – iekšējai lietošanai domāta – vēstule, kuras autors ir komunikācijas vadītājs Klāvs Radziņš: «Vēlos visus informēt, ka NEVIENA publikācija, kurā LTV darbinieki, viņu darbs un veikumi tiks nomelnoti vai apmeloti, nepaliks nepamanīta. Ja būs pamats, reaģēsim ar visu bardzību.» Tālāk uzskaitīti vadības jau spertie soļi, pieprasītie atsaukumi, minēta iespējamā vēršanās tiesā pret Dienu un TVNET. K. Radziņš apgalvo, ka šis teksts iepriekš saskaņots ar valdes priekšsēdētāju. Vēstījuma būtība esot šāda – kolēģi, strādājiet savu darbu bez raizēm, vadība rūpēsies, lai tas netiktu ietekmēts no malas. «Tagad, kad parādās pirmie darba rezultāti, kolektīvs ir jāpasargā no dunkām un spērieniem,» skaidro LTV komunikācijas vadītājs. Tomēr fakts, ka iekšējai lietošanai domātā vēstule sasniegusi Zaķusalas ārpasauli, liecina par neizpratni pašu aizsargājamo – LTV darbinieku – vidū. Kāpēc tik agresīva reakcija uz kritiku, un, vai tad tagad ieviests kaut kāds melnais saraksts, ar ko sadarboties aizliegts.

Belte galīgi saplacināts

Iespaidu, ka LTV grib sākt karu ar citiem medijiem, K. Radziņš sauc par maldīgu. Tā esot tikai pašaizsardzība. Tomēr sarunā un arī tai sekojušajā sarakstē viņu interesē vienīgi noskaidrot, kuri televīzijas darbinieki atļāvušies vēstuli izplatīt ārpus televīzijas sienām. I. Beltes performance ir pārsteidzoša, neizskaidrojama un kā tāda novērtēta arī mediju jomas lietpratēju vidū sociālajos tīklos. Sandra Veinberga sarkastiski secina, ka mediju kritika tagad ir baumošana. Sanita Jemberga rekomendē Beltes PR padomnieku nodarbināt murgologu asociācijā. Savukārt portāls pietiek.com I. Beltes atklāto vēstuli ievietojis sadaļā Pietiek muldēt. Komentējot savas personas pieminēšanu šajā sacerējumā, žurnālists L. Lapsa portālam Nozare atzinās esam apmulsis par to, ka viņa masīvais spiediens ir nācis gaismā un ticis atmaskots. Turpmāk viņš izmantošot mazāk masīvas spiediena izdarīšanas metodes, kas neliktu LTV valdes priekšsēdētājam justies tik «saplacinātam», par ko liecinot šodien izplatītais LTV vadības paziņojums.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ivars Belte, Latvijas Televīzija, mediji

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats