20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvijā pastāvīgi dzīvo aptuveni 72 tūkstoši ārvalstu pilsoņu
Latvijā pastāvīgi dzīvo aptuveni 72 tūkstoši ārvalstu pilsoņu
Autors: BNA.LV / 28. janvāris 2014, 14:56
Pēc jaunākajiem datiem tiek ziņots, ka Latvijā pastāvīgi dzīvo 72 000 ārzemnieku, kas veido 3,4% no kopējā Latvijas iedzīvotāju skaita. Šie dati tika apkopoti un publiskoti saistībā ar esošo imigrācijas normu izvērtēšanu Saeimā.


Starp ārzemniekiem, kas dzīvo Latvijā, zināms skaits ir arī Eiropas Savienības pilsoņu, kuri atrodas Latvijā studiju, darba vai personīgu iemeslu dēļ.

Tiek ziņots, ka pēdējo desmit gadu laikā divreiz novērots pieaugums izsniegto uzturēšanās atļauju skaitā. Pirmā reize bija 2007.-2008. gadā, kad uzņēmēji aicināja darbaspēku no ārzemēm, un otrais vilnis novērots kopš aptuveni 2011. gada saistībā ar termiņuzturēšanās atļauju apmaiņu pret investīcijām Latvijā.

Jau ziņots, ka uzturēšanās atļauju apmaiņa pret investīcijām ir regulārs diskusiju temats Saeimā. Valsts prezidents Andris Bērziņš nepieņēma Imigrācijas likuma grozījumus, kas būtu ļāvuši ieviest kvotas termiņuzturēšanās atļauju iegūšanai pret investīcijām nekustamajos īpašumos, tāpēc šis jautājums Saeimā tuvākajā laikā tiks skatīts vēlreiz.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, ārzemnieki, Eiropas Savienība, Latvija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats