28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgā apzināts 351 grausts
Rīgā apzināts 351 grausts
Autors: BNA.LV / 28. janvāris 2014, 11:06
Kā ziņo Rīgas Domes pārstāvji, Rīgā apzināta 351 ēka, kas ir potenciāli bīstama dzīvībai. Rīgas Dome ir spiesta par saviem līdzekļiem atjaunot ēkas, kuru īpašnieki ļauj tām sabrukt, tādējādi radot apdraudējumu gan pilsētvidei, gan iedzīvotājiem.


Ir apzināti 30 graustu īpašnieki, kuri atrodas Rīgas Domes pastāvīgā uzmanībā. Par graustu tiek uzskatīta jebkura ēka, kas bojā pilsētas tēlu un apdraud apkārtējo dzīvības.

Lai mudinātu graustu īpašniekus uzlabot ēku stāvokli, Rīgas Dome piedāvā piemērot īpašuma nodokļa atvieglojumu 25%-75% lielumā, atkarībā no mājas īpašnieka ieguldītā darba nama sakārtošanā. Rīgas Dome cer, ka tādējādi izdosies panākt to, ka draudīgo ēku īpašnieki paši uzlabo sava īpašuma stāvokli. Savukārt ja īpašnieks nevēlas uzlabot sev piederošā grausta stāvokli, Rīgas Dome var piemērot Nekustamā īpašuma nodokļa pieaugumu par 3%.

Kā zināms, Rīgas Domei ir tiesības piemērot piespiedu graustu sakārtošanu, un pēc tam piedzīt izmaksas no graustu īpašniekiem, tāpēc namīpašnieki tiek mudināti uzturēt savus īpašumus tādā stāvoklī, kas neapdraud pilsētvidi un iedzīvotājus.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: grausti, Rīgas Dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats