Saistībā ar nesen Eiropas Savienības pasludinātajiem ierobežojumiem
kūpinātiem produktiem, ministru prezidente Laimdota Straujuma paudusi
atbalstu tradicionālajiem vietējiem kūpinājumiem. Pēc viņas domām,
nepieciešams pielāgoties un pārmainīt produktus tā, lai tie atbilstu
normām.
Straujuma uzskata, ka svarīgi saglabāt tradicionālos kūpinājumus kā nacionālu virtuves vērtību. Viņa arī pauda savu viedokli, ka Briselē nav tādu kūpinājumu kā Latvijā, tāpēc tos nepieciešams saglabāt.
Brisele vēlas aizliegt kūpinājumu ražošanu tāpēc, ka gaļas kūpinājumos sastopamas tādas kaitīgas vielas kā benzopirēns. Straujuma ierosina uzņēmējiem samazināt šo kaitīgo vielu klātesamību viņu ražotajos produktos, lai nodrošinātu Latvijas tradicionālā ēdiena nākotni.