19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Broka tomēr kandidēs EP vēlēšanās
Broka tomēr kandidēs EP vēlēšanās
Autors: IR.lv / 23. janvāris 2014, 16:06
Jaunā tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, jo šāds lēmums tika pieņemts jau pērn decembra sākumā, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja Broka.


Par sāpīgajiem jautājumiem tieslietu jomā Broka norādīja, ka katrā no nozarēm ir kāds sāpīgs jautājums. Tagad ļoti svarīga ir tiesu sistēmas sakārtošana, tiesu noslodzes izlīdzināšana, tiesu namu izveide. Broka uzsvēra, ka, sadarbojoties ar tiesnešiem, viņa vēlas panākt, lai ikkatram būtu svarīgs savs darbs un tiesu reputācija kopumā, ziņo LETA.

Broka, izsakoties par rehabilitācijas procesa atteikumu kādai Zolitūdes traģēdijā cietušās pusmāsai, norādīja, ka Zolitūdes traģēdija izgaismoja daudzus rakursus, kas nav sakārtoti. "Te mēs atduramies pret jautājumiem, kas ir saistīti ar Civillikuma modernizāciju, kas arī ir viens no Tieslietu ministrijas darba kārtības jautājumiem. Viennozīmīgi pateikt, ka tūlīt Broka atnāks un vienpersoniski visu sakārtos un pusmāsa iegūs rehabilitāciju - to ir pārdroši teikt," skaidroja ministre.

Tāpat Broka jau ir vērsusies ar oficiālu dokumentu Rīgas domē, lai apturētu savu mandātu, raksta IR.lv. Broka arī apstiprināja, ka kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, jo šāds lēmums pieņemts jau krietni iepriekš. "Vēlēšanas vienmēr ir varbūtība, un mūsu partijā ir pietiekami demokrātisks process, kurā nevis valde nosaka, kur tu iesi un ko tu darīsi, bet gan vēlētāji izvēlas dot vai nedot mandātu," izteicās Broka.

Uz jautājumu, vai ļoti iespējams, ka drīzumā būs cits tieslietu ministrs, Broka pieļāva šādu varbūtību, bet viņa neatteiksies no EP vēlēšanām. Broka gan norādīja, ka paspēs tikt galā ar visiem pienākumiem ministrijā, atbildot uz jautājumu, kā viņa apvienos ministres darbu ar priekšvēlēšanu kampaņu.

Viņa norādīja, ka viss, ko Broka solīja, tiks izdarīts neatkarīgi no tā, kādi pavērsieni varētu būt. Uz jautājumu, vai tādā veidā Broka neizmanto ministres amatu kā tribīni pirms EP vēlēšanām, viņa norādīja, ka tad mediji ir pirmie, kas "teiks, ka es nevis strādāju, bet izmantoju tribīni". "Tādu greznību es nevaru atļauties, jo man tomēr ir jāstrādā un jāpilda, ko es solīju," uzsvēra ministre.

Broka sarunā ar aģentūru LETA iepriekš uzsvēra, ka viņa strādās pie tiesu sistēmas pilnveidošanas, ko uzsvēra kā ļoti svarīgu jautājumu, kā arī atjaunos komunikāciju ar tiesu sistēmu kopumā. Šajā laikā ir jāturpina jau iesāktie darbi, kas ir katra ministra darba kārtībā. "Tās būs reformas maksātnespējas procesa pilnveidošanā - Saeimā patlaban ir debates par tiem grozījumiem, kas jau ir iesniegti, tajā paša laikā turpināsies regulārās darba grupas, lai sekotu līdzi, kas vēl ir darāms," skaidroja Broka.

Broka minēja, ka vēl ir ļoti daudz ideju izstrādes stadijā, kas savulaik jau tika izstrādātas, bet vēl nav iesniegtas un neparādās grozījumos. Tāpat tiks strādāts kontekstā ar komercvides uzlabošanu. "Attīstās mūsu ekonomiskā dzīve un tirgus, kas ievieš savas prasības un parāda, kas vēl būtu pilnveidojams, tāpat arī Eiropas Komisijā tiek izstrādātas jaunas direktīvas un regulas, kas prasa sistēmisku pārņemšanu nacionālajā likumdošanā," stāstīja jaunā ministre.

Broka uzsvēra tiesu sistēmas pilnveidošanu, kas "ir ārkārtīgi svarīgs jautājums, kas prasīs daudz laika", konkrēti runa ir par tiesu namu izveidi. Ministre vēlas arī atjaunot pozitīvā gaisotnē komunikāciju ar tiesu sistēmu. "Manuprāt, patlaban komunikācija faktiski ir diezgan ierobežota. Vairāk tas notiek ultimatīvā veidā - tā nav īsti pareiza pieeja. Tiesneši vislabāk zina, kādas ir problēmas un risinājumi, izmaiņas jāpieņem kompromisu ceļā," uzsvēra Broka.

Viens no jautājumiem ir arī tiesu noslodzes izlīdzināšana starp Rīgu un reģioniem, atgādinot, ka ir nepieciešams sabalansēt ātrumu ar kvalitāti. Tāpat Broka apņēmusies strādāt pie alternatīvo strīdu izšķiršanas - mediācijas un šķīrējtiesu - tiesiskā regulējuma.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baiba Broka, Eiropas Parlamenta vēlēšanās

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats