26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » FMS vērsīsies tiesā, lai apstrīdētu Konkurences padomes piemēroto sodu
FMS vērsīsies tiesā, lai apstrīdētu Konkurences padomes piemēroto sodu
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 8. janvāris 2014, 17:52
FMS vērsīsies tiesā, lai apstrīdētu Konkurences padomes (KP) noteikto 45 tūkstošu latu (64 tūkstoši eiro) naudas soda piemērošanu uzņēmumam. FMS norāda, ka KP pieņemtais lēmums ir ne tikai nepamatots un liecina par IT tirgus neizpratni, bet apdraud arī citus Latvijas IT tirgus dalībniekus.


Uzņēmums vērsīsies tiesā pēc saņemtā KP lēmuma, kas norāda uz pārkāpumiem FMS grupā ietilpstošā SIA FMS Software izstrādātās resursu vadības sistēmas Horizon un Horizon Start izplatīšanā. FMS uzskata, ka KP argumenti liecina – lēmuma pieņēmēji nav iedziļinājušies Latvijas IT tirgus struktūrā, ir nepareizi definējuši attiecības tās dalībnieku starpā un piemērojuši sodu, neņemot vērā uzņēmuma vairākkārtējus skaidrojumus.

“Mēs Konkurences padomes lēmumam nepiekrītam un uzskatām to par nepamatotu. IT tirgū pats būtiskākais ir programmas gala lietotājs. Tādēļ, lai nodrošinātu atbilstošu kvalitāti, izplatītāji nereti vēršas pie programmu izstrādātājiem ar jautājumiem, kas skar tehniska rakstura konsultācijas vai atlaižu piešķiršanu. Tā ir nozares specifika, kuras mērķis ir sniegt labumu klientam, nevis deformēt konkurenci, kā to kļūdaini secina KP. IT tirgus ne visiem ir zināms, tādēļ esam vairākkārt vērsušies KP ar skaidrojumiem un aicinājuši analizēt un pārbaudīt ekonomisko kontekstu. Diemžēl mūsu argumenti tā arī nav ņemti vērā,” skaidro FMS valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs, piebilstot, ka FMS nav saņēmis arī KP argumentus, kādēļ uzņēmuma sniegtie skaidrojumi ir noraidīti.

“FMS dīleru līgumā iekļautā nosacījuma būtība bija nevis ierobežot konkurenci, bet gan informēt programmas ražotāju par tās gala lietotāju, lai palīdzētu dīlerim piedāvāt kvalitatīvāko risinājumu konkrētam klientam. Līdz ar to nav nekāda pamata uzskatīt, ka ar šo līguma punktu ir pārkāpts Konkurences likuma gars. Arī saskaņā ar nomatīvajiem aktiem šādi nosacījumi ir legāli,” paskaidro J.Bergs.

FMS šobrīd strādā 180 darbinieki. 2012./2013. finanšu gadā konsolidētais apgrozījums pārsniedza 7 miljonus eiro.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: FMS, Konkurences padome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats