28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Zolitūdes traģēdijā cietušo, bojā gājušo tuvinieki var saņemt bezmaksas sociālo rehabilitāciju
Zolitūdes traģēdijā cietušo, bojā gājušo tuvinieki var saņemt bezmaksas sociālo rehabilitāciju
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 8. janvāris 2014, 16:14
Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (SIVA) valsts apmaksāto 10 dienu sociālās rehabilitācijas kursu var saņemt visi Zolitūdes traģēdijā cietušie, cietušo un bojā gājušo tuvinieki, kā arī traģēdijas seku novēršanā iesaistītie.


Tas nozīmē, ka bezmaksas rehabilitāciju var saņemt arī cilvēki, kuriem ir kopīga viena māte vai viens tēvs jeb tautā tā dēvētās pusmāsas un pusbrāļi. Līdz ar to vakar LTV raidījuma „Panorāma” sižetā minētā Raimondas kundze, kura ir traģēdijā bojā gājušā pusmāsa, var saņemt valsts apmaksāto 10 dienu rehabilitācijas kursu.

To paredz Labklājības ministrijas (LM) vēstule par Ministru kabineta rīkojuma piemērošanu, kurā noteikts, ka atbilstoši Civillikumam noteiktajai radniecībai, tuvinieki ir vecāki, vecvecāki, bērni, mazbērni, brāļi, māsas, kā arī minētās pusmāsas un pusbrāļi.

Tāpat valsts bezmaksas rehabilitāciju var saņemt laulātie, dzīvesbiedri, radinieki, kā arī, ja pastāv cieša psihoemocionālā saite, kas izpaužas kā de facto ģimenes saites Katru situāciju individuāli izvērtē SIVA speciālisti, atbilstoši rīkojumam. Vienlaikus rehabilitāciju saņem arī traģēdijas seku novēršanā iesaistītie, tai skaitā, ugunsdzēsēji.

LM atvainojas Raimondas kundzei un izsaka nožēlu par notikušo pārpratumu. SIVA speciālisti ar viņu sazināsies un kundze saņems nepieciešamo sociālo rehabilitāciju.

Vienlaikus LM aicina ikvienu traģēdijā cietušo vai bojā gājušo tuviniekus vērsties LM, ja radusies neskaidra situācija vai arī nav apmierināts ar pakalpojuma sniegšanu.

Šobrīd 10 dienu sociālās rehabilitācijas kursu ir saņēmuši 79 cilvēki, bet to šobrīd turpina saņemt 21 cietušais. Kopumā līdz 6.janvārim valsts apmaksāto sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai pieteikusies 341 cietušais.

Atgādinām, ka iesniegumus sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai jāiesniedz Rīgas un citos sociālajos dienestos vai arī SIVA. Iesniegumu iespējams lejupielādēt šeit.

Sociālās rehabilitācijas pakalpojums piedāvā, lai palīdzētu pārvarēt traģēdijas izraisītās psihoemocionālās sekas, sniegtu psiholoģisko atbalstu zaudējuma sāpju pārvarēšanai, stabilizētu psihoemocionālo stāvokli un nodrošinātu  nepieciešamo funkcionēšanas spēju atjaunošanu un uzlabošanu.

Pakalpojumu var pieteikt sev piemērotā laikā, kā arī vienlaicīgi kopā visiem ģimenes locekļiem. Rehabilitācijas kursa laikā klienti uzturēsies divvietīgos numuros (iespējams arī ģimenes numurā) un saņems ēdināšanu trīs reizes dienā. Kontaktinformācija par rehabilitācijas pakalpojumiem: tālr.67767045, 67771013, 29783032.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Labklājības ministrija, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats