20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Dubulti samaksāto par e-taloniem var prasīt atpakaļ
Dubulti samaksāto par e-taloniem var prasīt atpakaļ
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 6. janvāris 2014, 17:41
Pagājušajā nedēļā pasažieriem radās juceklis, pērkot biļetes uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) biļešu aparātos jaunajos zemās grīdas tramvajos.


Tajos vadītājs biļetes nepārdod, tās jāpērk aparātā, kur par braucienu parādījās dubulta maksa – 1,20 eiro. Kā zināms, pašlaik galvaspilsētas sabiedriskajā transportā ir noteikts vienots tarifs – 0,60 centu par braucienu. Pasažieriem ieteikts vērsties jebkurā no RS klientu apkalpošanas centriem ar prasību atdot pārmaksāto naudu – jāuzraksta iesniegums un jāpievieno nopirktā biļete.

Iepriekšējā nedēļā RS preses sekretārs Viktors Zaķis NRA.lv skaidroja, ka biļešu aparāti sabiedriskajā transportā ieprogrammēti iekasēt 1,20 eiro par braucienu, jo tāda cena ir jāmaksā, pērkot biļeti sabiedriskajā transportā. Tātad – pie vadītāja un biļešu aparātos. Tomēr izrādījās, ka tā bijusi kļūme un pašapkalpošanās automātos par biļeti nepamatoti iekasēta dubulta maksa – 1,20 eiro. Tur jābūt cenai – 60 centu, bet pie vadītāja pirktajai biļetei gan jāmaksā 1,20 eiro. Un ne tikai jaunajos tramvajos, bet visos sabiedriskā transporta līdzekļos.

Rīgas dome pašlaik, līdz februāra beigām, ir noteikusi pārejas periodu biļešu tarifam pilsētas sabiedriskajā transportā, kad gan rīdzinieki, gan nerīdzinieki brauc par vienādu maksu – 0,60 eiro. Pēc tam, ja stāsies spēkā jaunie noteikumi par atlaidēm, Rīgā nedeklarētajiem iedzīvotājiem brauciens izmaksās 1,20 eiro, bet rīdziniekiem – jau minētos 60 centus.

RS atgādina, ka pārejas periodā ir derīgas pērn iegādātās braukšanas biļetes, bet jau 1. martā tās izmantot vairs nedrīkstēs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas satiksme, Viktors Zaķis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats