19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Sarunu noklausīšanās Rīgas lidostā: Raidījums vēsta, kurš to īstenojis
Sarunu noklausīšanās Rīgas lidostā: Raidījums vēsta, kurš to īstenojis
Autors: Apollo.lv / 15. decembris 2013, 21:22
Galvenais drošības un kārtības uzraugs Rīgas lidostā Raimonds Lazdiņš pieķerts izspiegojam lidostas darbinieku sarunas. Atklājies arī, ka viņš pavirši rūpējies par lidostas apsargāšanu un pieļauta nepiederošu personu iekļūšana. Tas viss esot noskaidrots pēdējo divu mēnešu laikā, izmeklēšanas rosinātājs esot jaunais lidostas valdes loceklis Raimonds Rožkalns, vēstī TV3 raidījums «Nekā personīga».


Raidījums vēstī, ka šobrīd no amata ir atstādināts Lazdiņš un divi viņa padotie, norādot, ka šo ceturtdien Rīgas lidostā bija ieradusies Drošības policijas (DP) izmeklēšanas grupa, lai apkopotu pārkāpumus, kas konstatēti Lazdiņa pārvaldītajā Drošības departamentā.

Pārkāpumu esot daudz, visus atklāt vēl nevarot, bet par vienu esot skaidrs – Lazdiņš organizējis sistemātisku lidostas darbinieku sarunu noklausīšanos. Lidostas valde uz karstām pēdām izveidoja izmeklēšanas komisiju, tomēr jau no sestdienas Drošības policija izmeklēšanu pārņēmusi un veikusi kratīšanas. No lidostas aizvesti datori, dažādas ierīces un dokumenti, raksta Apollo.lv.

Lazdiņa darbinieki bija pievienojuši ierakstīšanas iekārtu lidostas saziņas sistēmai, kur iekļauti fiksētie telefoni. Lidostas darbinieki bieži savus mobilos telefonus bija pāradresējuši uz fiksētajiem. Tā Lazdiņam radās iespējas noklausīties arī mobilās telefonsarunas. Šobrīd noskaidrojies, ka Lazdiņš bija pārliecinājis iepriekšējo lidostas valdi iepirkt sarunu ierakstīšanas ierīci. No valsts naudas tai iztērēti 15 000 latu. Pēdējo dienu laikā izmeklētāji lidostā atraduši arī citus aizdomīgus elektroniskus savienojumus un vēl tiek skaidrots, kam tie domāti.

Lazdiņš neilgi pirms dienesta pārbaudes sākuma saslimis, tādēļ oficiāli tikšot atstādināts, kad būs atveseļojies. Viņam būs jāatbild uz daudz jautājumiem, jo telefonsarunas esot aisberga redzamā daļa.

Raidījumam zināms, ka Lazdiņa darbības nopietna izmeklēšana sākusies augustā, kad par lidostas valdes locekli iecelts kādreizējais Valsts prezidenta drošības padomnieks Raimonds Rožkalns. Pirms izmeklēšanas komisijas slēdziena viņš nevēlējās sniegt komentārus, taču «Nekā personīga» kļuva zināms, ka 5.oktobrī lidostas vadība kopā ar drošības dienestiem veica eksperimentu. Kāds ārvalstu pilsonis veica lidojumu no Ādažiem uz lidostu «Rīga». Viņam veiksmīgi izdevās no lidostas izkļūt, apejot drošības kontroli. Savukārt pirms divām nedēļām Civilās aviācijas aģentūras darbinieki konstatēja, ka lidostas nožogojumā ir vietas, caur kurām iespēja līdz lidmašīnai nogādāt aizliegtas kravas. Par pārkāpumiem esot sniegta informācija prokuratūrai.

No Lazdiņa jau reiz centās atbrīvoties satiksmes ministrs Aivis Ronis, toreiz iebildumus cēlis Jānis Reiniks, jo Ronis nav varējis pierādīt, ka Lazdiņš būtu pārkāpis likumu. Tagad situācija ir mainījusies, jo uz Reinika galda novietots garš pārkāpumu saraksts. Lazdiņam nav līdzējuši arī sakari, uz viņa pēdējo dienu zvaniem neesot atbildējis ne premjers Valdis Dombrovskis, ne arī citi politiķi. Pēc pārbaudes pabeigšanas Lazdiņu gaidot atbrīvošana no darba.

Lidostas «Rīga» kapitāla daļu pārvaldniece Džineta Innusa sacījusi: «Pārbaudei saskaņā ar darba likuma noteikumiem vajadzētu notikt mēneša laikā, nu tā gribētos cerēt, ka tas tā notiks, ja vien nav kaut kādi blakus apstākļi – darbinieku darba nespējas vai citi iemesli, kas var šo procesu aizkavēt.»




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Drošības policija, lidosta Rīga, Nekā personīga, noklausīšanās, Raimonds Lazdiņš, Raimonds Rožkalns

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats