18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » KNAB priekšnieks paliek savā vietā
KNAB priekšnieks paliek savā vietā
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 28. novembris 2013, 13:14
Iekšējo konfliktu pārņemtā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ir pietiekami kvalificēts, lai turpinātu vadīt biroju un neciestu no algas apcirpšanas. Tā secinājusi Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja Jāņa Maizīša vadītā darba grupa, kas vētīja J. Streļčenoka kvalifikāciju.


Tomēr apmierinātībā biroja vadītājs slīgt nevar, jo viņa kvalifikācijai piešķirts vērtējums «C» – zemākais, kas ļauj turpināt vadīt KNAB, jeb viduvējs. Tā īsi pirms paziņošanas par demisiju skaidroja premjerministrs Valdis Dombrovskis. Izvērtēt argumentus, kas J. Streļčenoka darbu lika novērtēt tik zemu, nav iespējams, jo J. Maizītis vērtējumam piemērojis statusu «ierobežota pieejamība». V. Dombrovskis nebija informēts, kāpēc J. Maizītis nolēmis to noslepenot.

Neraugoties uz neskaidrībām KNAB bosa vērtējumā, ir jārēķinās, ka viņam pašam nāksies turpināt cīņu par attiecību uzlabošanu ar savu vietnieci Jutu Strīķi. Pagaidām šis uzdevums būs tikpat sarežģīts kā līdz šim, jo ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā darba grupa, kas izstrādā vadlīnijas KNAB darbību regulējošo normatīvo aktu uzlabošanai, joprojām nav nākusi klajā ar saviem ieteikumiem. Ģenerālprokuratūrā NRA.lv apliecināja, ka šomēnes tas, visticamāk, arī nenotiks. Ņemot vērā, ka augstāko varas ešalonu prātus tagad jau aizņem ne tikai Zolitūdes traģēdija, bet arī premjerministra demisija, iespējams, ka šīs vadlīnijas Ģenerālprokuratūras gaiteņos ieķersies uz ilgāku laiku.

V. Dombrovska interpretācijai, ka J. Streļčenokam izliktajai atzīmei piemērojams apzīmējums «viduvēji», nepiekrīt pats birojs, kas, atsaucoties uz normatīvo aktu virkni, skaidro, ka vērtējums «C» tulkojams kā «labi».

«Novērtējums «A» ir uzskatāms par novērtējumu «teicami», novērtējums «B» – par «ļoti labi», novērtējums «C» – par «labi», novērtējums «D» – par «jāpilnveido», bet novērtējums «E» – par «neapmierinoši»,» aizstāvot sava šefa mundiera godu, ziņo KNAB.

19. novembrī SAB direktora J. Maizīša vadītā komisija apmēram trīs stundas uzklausīja pašu J. Streļčenoku, taču nekādus lēmumus vēl nepieņēma.

KNAB vadītājs pēc intervijas žurnālistiem teica, ka komisijas locekļi viņam uzdevuši dažādus jautājumus, taču viņš komisijas sēdei nebija speciāli gatavojies. Vaicāts, kā pats novērtējis savu darbu, viņš optimisma pilns atbildēja, ka pozitīvi.

J. Streļčenoka darbu J. Maizīša vadībā vētīja Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurors Ingemārs Masaļskis, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes un cilvēkresursu attīstības jautājumos Eva Upīte.

Šī komisija izveidota J. Streļčenoka darba kārtējai izvērtēšanai un nav saistāma ar piecu biroja nodaļu vadītāju premjeram izteikto lūgumu veikt ārpuskārtas novērtēšanu. Darbības un tās rezultātu novērtēšana ir jāveic par katru amatpersonu, bet KNAB priekšnieku vērtē speciāla komisija.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jaroslavs Streļčenoks, KNAB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats