20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Nacionālās apvienības atriebība reklāmistiem izgāzīsies
Nacionālās apvienības atriebība reklāmistiem izgāzīsies
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 11. novembris 2013, 10:41
Nacionālās apvienības mēģinājums atriebties reklāmistiem par to, ka tie palīdzējuši vērst sabiedrības domas par labu eksistējošajai pagaidu uzturēšanās atļauju kārtībai, pamatīgi izgāzies, jo naudu reklāmas un sabiedrisko attiecību speciālisti saņems, neraugoties uz apvienības dusmām.


Pieņemot valsts budžetu nākamajam gadam, Nacionālā apvienība (NA) nāca klajā ar priekšlikumu izslēgt no budžeta 280 800 eiro lielo finansējumu eiro ieviešanas komunikācijas pasākumu nodrošināšanai.

No Saeimas tribīnes aģitējot par šā priekšlikuma apstiprināšanu, Jānis Dombrava atzina, ka saskaņā ar NA vērtējumu nauda eiro popularizēšanai un sabiedrības izglītošanai par eiro nestajiem labumiem ir mesta vējā. Taču no viņa teiktā nebija grūti saprast, ka pie projekta strādājošie reklāmas speciālisti aizskāruši apvienības jūtas, veidojot pret apvienības idejām vērstus reklāmas klipus.

«Nacionālā apvienība uzskata par nepieņemamu, ka valsts pasūtījumu saņēmusi reklāmas aģentūra vienlaikus nodarbojas ar konkrētu politisko spēku nomelnošanu. Tāpēc aicinu balsot par šo priekšlikumu, lai izņemtu eiro ieviešanas kampaņu no budžeta, un tas ļaus mums papildus ietaupīt 280 000 eiro,» teica J. Dombrava. Arī Saeimas NA frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis, neielaižoties sarunā, apliecināja, ka NA priekšlikums tapis viņa kolēģa uzskaitīto iemeslu dēļ.

Runa ir par Ēriku Stendzenieku, kas ne tikai piedalās eiro popularizēšanas kampaņā, bet veidoja arī Latvijas Konkurētspējas attīstības fonda pasūtīto reklāmu, kas nostājās opozīcijā NA iniciatīvai par termiņuzturēšanās atļauju tirdzniecību pret nekustamo īpašumu ierobežošanu.

Ar Zaļo un zemnieku savienības un Saskaņas centra palīdzību šis priekšlikums guva Saeimas apstiprinājumu, un kampaņas organizēšanai paredzētie līdzekļi no budžeta tika izņemti.

Tomēr šis balsojums nenozīmē, ka līdzekļi nākamajā gadā iecerētajiem projektiem netiks atrasti, NRA.lv apliecināja Eiro projekta vadītāja Dace Kalsone. Viņa atzīst, ka NA radītā situācija sarežģīs iecerēto projektu realizēšana, taču projekts kopumā necietīšot.

Arī Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis apliecina, ka nauda eiro komunikāciju programmai tiks atrasta. «Saeimas lēmums ir bezatbildība attiecībā pret visiem Latvijas iedzīvotājiem un skar visu sabiedrību. Eiro komunikācijas programma visvairāk ir nepieciešama tieši tiem cilvēkiem, kuriem līdz šim nebija nekādas saskares ar eiro valūtu, īpaši reģionos, lai kliedētu visas iespējamās bažas un neskaidrības,» NA iniciatīvu nosoda ministrijas pārstāvis.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Einārs Cilinskis, Ēriks Stendzenieks, Jānis Dombrava, Nacionālā apvienība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats