24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » ES vadītāji vienojas attīstīt digitālo ekonomiku
ES vadītāji vienojas attīstīt digitālo ekonomiku
Autors: Apollo.lv / 25. oktobris 2013, 18:36
24. un 25.oktobrī notiekošā Eiropas Savienības (ES) līderu tikšanās laikā bija plānots koncentrēties uz digitālās ekonomikas no nodarbinātības jautājumiem, tomēr nesen atklātībā nākušo faktu dēļ uzmanība tika pievērsta arī Vācijas kancleres Angelas Merkeles telefona noklausīšanās skandālam. Tāpat uzmanība pievērsta nelegālās imigrācijas problēmām, saistībā ar pie Lampedūzas noslīkušajiem vairākiem simtiem imigrantu.


Tomēr jau ceturtdienas vakarā tika panākta vienošanās par vairākiem pasākumiem, kas attīstītu digitālo ekonomiku, raksta Apollo.lv.

ES valstu vadītāji izvirzīja trīs apņemšanās:

- patiesi apvienot kontinentu, pilnībā iznīcinot digitālās robežas, redzamākā no kurām ir datu pārraides cena ārvalstīs. Arī iepirkšanās internetā citās Eiropas valstīs vēl joprojām nav tik vienkārša, kādai tai būtu jābūt. Tāpat jāturpina stimulēt investīcijas 4G datu pārraides, platjoslas interneta un mākoņskaitļošanas attīstībā.

- jādara viss iespējamais, lai iedzīvotāji varētu paveikt visdažādākās lietas ar viena klikšķa palīdzību. Iepirkšanās citās Eiropas valstīs jāpadara vienkāršāka. Valsts e-pakalpojumu izmantošanai jābūt tikpat vienkāršai, kā internetbanku, vai pat sociālo tīklu lietošana. Vienlaikus interneta lietotājiem jābūt drošiem, ka viņu interneta pakalpojumu sniedzēji rūpīgi sargā viņu datus un rūpējas par privātumu.  

- IT prasmju attīstība. 2015.gadā būs nepieciešams aizpildīt  900 000 ar IT saistītas darba vietas. Līdz ar to vairāk struktūrfondu līdzekļu būtu jāpiesaista digitālajai apmācībai.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Angela Merkele, digitālā ekonomika, Eiropas Savienība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats