28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pētersoni apstiprina VID ģenerāldirektores amatā
Pētersoni apstiprina VID ģenerāldirektores amatā
Autors: Apollo.lv / 23. oktobris 2013, 11:02
Ministru kabinets vakar pēc finanšu ministra Andra Vilka (V) ieteikuma Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā uz pieciem gadiem apstiprināja Ināru Pētersoni, portālu «Apollo» informēja VID.


Pētersones prioritārie darbības virzieni ir VID cilvēkresursu politikas īstenošana un darbinieku kvalifikācijas celšana; komunikācijas pilnveidošana gan ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, gan arvien ciešāka VID sadarbība ar nevalstisko sektoru; VID servisa un represīvās funkcijas sabalansētība, organizējot dienesta darbu tā, lai kļūtu par mūsdienīgu, modernu un atvērtu servisa iestādi godprātīgajiem nodokļu maksātājiem, kādu ir vairākums, bet represīvo funkciju vēršot pret tiešām ļaunprātīgajiem, negodprātīgajiem nodokļu nemaksātājiem.

Pētersone nodokļu jomā strādā jau kopš 1995.gada jūlija. Gandrīz 15 gadus vadījusi VID struktūrvienības, kuru kompetencē ir jautājumi, kas saistīti ar audita un nodokļu kontroles organizēšanu, veikšanu un nodrošināšanu. Laikā no 2013.gada 10.jūlija Pētersone bija VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja.

«Pētersonei ir ievērojama pieredze darbā VID struktūrvienībās gan reģionālajā līmenī, gan centrālajā aparātā – viņa pēdējos gados ir vadījusi gan VID Nodokļu kontroles pārvaldi, gan bijusi VID ģenerāldirektores vietniece nodokļu jomā. Man ir ļoti svarīgi, ka Pētersone ir uz klientiem orientēta, jo VID ir arvien vairāk jābūt vērstam uz preventīvu sadarbību ar klientiem. Nozīmīgs ir arī Pētersones ieguldījums ēnu ekonomikas apkarošanā; viņa ir nākusi klajā ar vairākām nodokļu likumdošanas iniciatīvām. Tāpat Pētersonei pozitīvu vērtējumu un atbalstu pauduši arī VID sadarbības partneri - uzņēmēju organizācijas, profesionālās nozaru asociācijas, raksturojot viņu kā uz sadarbību, dienesta darbības efektivizēšanu vērstu un orientētu uz mērķa sasniegšanu,» norāda Vilks.

Savukārt Pētersone valdības lēmumu apstiprināt viņu VID ģenerāldirektores amatā uztver kā augstu novērtējumu viņas līdzšinējam darbam nodokļu jomā.

«Vadīt iestādi ar vairāk kā četriem tūkstošiem darbinieku, ļoti plašu klientu loku un daudzveidīgu pakalpojumu klāstu gan nodokļu, gan muitas jomā, ir liela atbildība. Taču es to uzņemu kā izaicinājumu un ticu, ka VID kolektīvs, uzņēmēji, sadarbības partneri un, protams, ģimene mani atbalstīs un kopīgiem spēkiem mēs realizēsim daudzas progresīvas idejas. Jau 18 gadus esmu VID kolektīvā un tāpēc labi zinu, cik zinoša, idejām bagāta un darbspējīga ir mūsu komanda. Mans mērķis ir apvienot visus dienesta resursus – gan personālu un tā pieredzi un zināšanas, gan mūsdienu tehnoloģijas un to sniegtās iespējas - konstruktīvā sadarbībā, lai jau tuvākajā nākotnē labs serviss un uz klientiem orientēta attieksme no VID darbinieku puses kļūst par normu gan mūsu pašu, gan sabiedrības uztverē un tas viss rezumētos iespējā celt mūsu sabiedrības labklājību,» saka Pētersone.

Saskaņā ar likuma «Par Valsts ieņēmumu dienestu» 4.panta 1.daļu VID ģenerāldirektora kandidatūru pēc finanšu ministra ieteikuma uz pieciem gadiem apstiprina Ministru kabinets. VID ģenerāldirektoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem finanšu ministrs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Vilks, Ināra Pētersone, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats