25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgas vilcienos sāk darboties e-talons
Rīgas vilcienos sāk darboties e-talons
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 1. oktobris 2013, 11:09
Saskaņā ar Rīgas satiksmes un Pasažieru vilciena noslēgto vienošanos šodien pensionāri, skolēni, studenti, pasniedzēji un citas Rīgas domes noteiktās personas, pārvietojoties Rīgas administratīvajā teritorijā ar vilcienu, par braucienu var norēķināties ar Rīgas satiksmes izsniegtajiem elektroniskajiem taloniem, informē a/s Pasažieru vilciens sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Priedniece.


Vilcienā ar e-talonu var sākt norēķināties kopumā 13 pasažieru kategorijas, kurām piešķirtas Rīgas domes atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā. Šo pasažieru vidū ir skolēni, pensionāri, studenti, skolotāji, daudzbērnu ģimeņu vecāki, profesionālo un arodskolu audzēkņi. Pasažieriem, kam Rīgas sabiedriskajā transportā braukšana ir bez maksas, arī par vilciena biļeti Rīgas robežās turpmāk nebūs jāmaksā, bet studenti un skolotāji saņems viņiem pienākošās atlaides vienreizējiem braucieniem un mēneša abonementa biļetēm, raksta NRA.lv.

Lai reģistrētu braucienu vilcienā, pasažieriem ir jābūt personalizētajam e-talonam, kas apliecina viņa tiesības saņemt braukšanas atlaides. Iekāpjot vilcienā, jādodas pie vilciena konduktora un savs e-talons jāreģistrē aparātā, kas būs pie konduktora.

Šī ir vienīgā atšķirība no pilsētas transporta – piemēram, autobusos e-talonu reģistrēšanas ierīces atrodas piestiprinātas vienā vietā, bet vilcienos šīs ierīces būs pie konduktora. Šāda sistēma vilcienos būs, jo konduktors var pārvietoties pa vagoniem un pārbaudīt visus braucējus, tādējādi izslēdzot braukšanu bez biļetes vai reģistrēta etalona.

Ar e-talonu var norēķināties par braukšanu vilcienā Rīgas pilsētas robežās, tas ir – līdz vai no stacijām Babīte, Baloži, Dārziņi, Jugla un Vecāķi. Ja pasažieris vēlēsies turpināt braucienu līdz tālākai pieturai, viņam pie konduktora jāiegādājas biļete bez papildu piemaksas.

Pasažieri, kas izmanto sabiedrisko transportu par pilnu maksu, bez atlaidēm, e-talonus vilcienos varēs sākt izmantot novembrī.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: e-talons, Jana Priedniece, Pasažieru vilciens, Rīgas satiksme

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats