24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Valkas novada mērs nekautrējas darba kabinetā reklamēt savu veikalu
Valkas novada mērs nekautrējas darba kabinetā reklamēt savu veikalu
Autors: Apollo.lv / 22. septembris 2013, 22:14
Paralēli saviem tiešajiem pienākumiem pašvaldībā Valkas novada mērs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) reklamē interneta veikalu, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums «De facto». Turklāt video reklāma uzņemta Kraukļa kabinetā Valkas novada domē.


Līdzās mēra pienākumiem Krauklis novārtā nav atstājis arī privāto biznesu. Virkne uzņēmumu pieder Kraukļa ģimenes locekļiem. Pilnībā vai daļēji pats sev saglabājis daļas trīs firmās. Viena no tām ir veikals, kas atrodas bijušā Valkas kinoteātra ēkā. Līdzās tam, nesen radīta iespēja iepirkties arī internetā, raksta Apollo.lv.

Kā jau katram jaunam projektam – nepieciešama reklāma. Tā dēļ izveidots video rullītis. Interesantākais, ka šajā reklāmā redzams pats Krauklis. Turklāt  - domē esošajā kabinetā, fonā mirdzot pilsētas vimpeļiem: «Labdien! Ja Jūs skatāties šo video, tad tas nozīmē, ka Jūs esat atraduši interneta veikalu «praktik.lv». Esmu šī veikala īpašnieks – Vents Armands Krauklis. Veikala filozofija – labas preces par labu cenu tieši no ražotāja vai lielākajām Rietumeiropas bāzēm.“  

Dienā, kad pie Kraukļa viesojās «De facto» komanda, viņa kabinetā nekas nebija mainījies. Apstājoties tajā pat vietā, Krauklis izskatījās kā reklāmā. Taču ar to, iespējams, Krauklis pārkāpis likumu.  Likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» 17. panta 1. punktā lasāms: «Valsts amatpersonai ir aizliegts nodarboties ar jebkāda veida reklāmu vai izmantot savu vārdu reklamēšanai, izņemot gadījumus, kad tas ietilpst šīs valsts amatpersonas amata pienākumos.» Tāpat kabinets ir pašvaldības īpašums un tas nav izmantojams privātām vajadzībām, kur nu vēl komercdarbībai.

Atbildot uz raidījums jautājumu, kā izvēlējies vietu reklāmas ierakstīšanai, Krauklis ir kodolīgs: «Es neizvēlējos. Atnāca puisis. Teica, ka vajag ātri ierakstīt reklāmu un mēs ierakstījām.» Tāpat te rodas vēl kāds jautājums – cik ētiski ir politiķim reklamēt veikalu? Krauklis gan neko nosodāmu tajā nesaskata, jo tas esot viens no veidiem, kā viņš varot «veicināt Latvijas ekonomisko attīstību».

«Mēs pārrunājām savulaik ar darbiniekiem, kā tas ir, vai vajadzētu kādu nepazīstamu seju ielikt, vai pazīstamu. Tā nu tas sanāk, ka mani Latvijā visi pazīst un liela daļa cilvēku, protams, ir pozitīvi noskaņoti.»

Notikušo šobrīd pārbauda Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Vēl pāragri runāt par rezultātiem. Taču, ja pārkāpums apstiprināsies, par to draud sods. KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča skaidro, ka ,,amatpersonām par šo likuma normu pārkāpumu ir paredzēta administratīvā atbildība.» Sods atkarībā no pieļautā pārkāpuma ir līdz 250 latiem.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: De facto, Vents Armands Krauklis, Vidzemes partija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats