23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Izdevēji neapmierināti ar IZM projekta gaitu
Izdevēji neapmierināti ar IZM projekta gaitu
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 18. septembris 2013, 12:02
Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) īstenotajā digitālo mācību līdzekļu projektā ieguldītie 300 000 latu nav bijuši lietderīgs tēriņš, atzīst izdevniecības Apgāds Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.


Viņa uzskata, ka izdevniecības, kuras varēja piedāvāt kvalitatīvus elektroniskos mācību līdzekļus, tikušas izspiestas no konkursa. Tajā pašā laikā V. Kilbloka noliedz, ka Apgāds Zvaigzne ABC būtu vainojams portāla skolas.lv nedienās un digitālu materiālu (ne)pieejamībā. Taču izdevēja nenoliedz, ka iebildumi pret elektronisko mācību līdzekļu iepirkuma konkursu izdevniecībai bijuši. Tas ticis izsludināts īsā laika sprīdī, turklāt konkursa gaitā ticis mainīts nolikums, lai neļautu tajā piedalīties Skolu informāciju centram, kas ir Zvaigznes ABC pakļautībā. «Uzstādījums bija tāds, ka piedalīties var tikai izglītības iestādes, bet ne komersanti, tajā skaitā – arī izdevniecības. Lai gan Skolu informācijas centram netika atļauts iesniegt materiālus, tomēr izrādījās, ka šādi ierobežojumi neattiecās uz citiem, jo dalībnieku pulkā bija iestādes, kas bija citu komersantu pakļautībā,» savu neapmierinātību pauž V. Kilbloka. Uz izdevniecības rakstiskajiem iebildumiem IZM tā arī neesot atbildējusi. Arī uz advokātu biroja, kas nodarbojas ar iespējamajām šā konkursa nelikumībām, iesniegtajiem protestiem pret to, ka IZM izvairās no savu skaidrojumu sniegšanas likumā noteiktajā kārtībā, atbildes neesot. Zvaigzne ABC arī vērsusi Valsts kontroles uzmanību uz to, ka valsts līdzekļi izmantoti nelietderīgi un ka materiāli, kas ir apstiprināti, ir šauri un tikai konkrētai mācību iestādei domāti. «Situāciju varu nodēvēt par patvaļīgu un normatīvajiem regulējumiem ne īsti atbilstošu,» secina uzņēmuma valdes priekšsēdētāja.

Joprojām neesot arī zināms, kas tad ir iekļauts portāla saturā. Tabula, kurā redzami nosaukumi, radot tikai jautājumus. Piemēram, kas slēpjas aiz virsrakstiem: Izglītības inovācijas Skaistkalnes vidusskolā vai Finanšu līdzekļu plānošana, tērēšana, vērtības skalas nostiprināšana, ieviešana Berģu mūzikas un mākslas skolā? Vai tiešām tie varētu būt aizraujoši un mācību saturu daudzveidīgāku padaroši? Diemžēl neviens no Zvaigznes ABC autoru, kas strādā ar dabas zinībām, materiāliem neticis apstiprināts. «Mēs, tāpat kā visi pārējie, neesam redzējuši šos materiālus. Esam lūguši pieeju tiem, taču tas mums nav ticis atļauts, līdz ar to nevaram ne apstiprināt, ne noliegt, ka tur būtu pārkāptas kādas autortiesības. Pat viena mūsu darbiniece, kas ir autore svešvalodu materiāliem un kurai ir nokārtota pieeja, nav spējusi atvērt šo sadaļu,» skaidro izdevēja, norādot, ka šā iemesla dēļ Zvaigznei ABC nav arī bijušas diskusijas ar IZM par saturu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Apgāds Zvaigzne ABC, IZM, Vija Kilbloka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats