18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vācu uzņēmēji zaudē un atgūst savu uzņēmumu
Vācu uzņēmēji zaudē un atgūst savu uzņēmumu
Autors: Jānis Tamužs / NRA.lv / 2. septembris 2013, 9:49
Viltojot īpašnieku parakstus, vācu uzņēmējiem šā gada 22. augustā tika nelikumīgi atsavināts uzņēmums SIA Baltic FinanzInvest, mainīts tā nosaukums un valdes sastāvs.


Pēc sūdzības izskatīšanas Uzņēmumu reģistrā 30. augustā īpašnieki atguva tiesības uz savu uzņēmumu. Taču teju deviņas dienas vācu uzņēmējiem Riko Šlēgelam un Eduardam Ekartam Ulbriham nācās risināt problēmas, kas saistītas ar Latvijas likumu līkloču izzināšanu un parakstu viltojuma atklāšanu, nevis ar finanšu pakalpojumiem, nekustamajiem īpašumiem un lauksaimniecības tirgu, kas ir SIA Baltic FinanzInvest darbības pamatvirzieni.

Neatkarīgās tikšanās ar R. Šlēgelu notika vēl laikā, kad kontrole pār uzņēmumu nebija atgūta. Pasniedzot vizītkarti, vācu investors ar ironiju norādīja, ka tehniski vizītkartē lasāmais «valdes loceklis» neatbilst patiesībai, ka šobrīd viņš ir «nekas». Sašutums par notikušo bija jūtams visas intervijas garumā, un R. Šlēgels situāciju salīdzināja ar tādu, ko uzņēmēji varētu piedzīvot kādā Āfrikas valstī.

R. Šlēgels norādīja, ka informācija par to, ka Uzņēmumu reģistrā ir mainīts uzņēmuma nosaukums un dalībnieku sastāvs, nāca pilnīgi negaidīti un sākotnēji viņš pat to ir uztvēris kā kļūdu. Kā izrādījās, nekāda kļūda nebija notikusi – 20. jūnijā SIA Baltic FinanzInvest dalībnieku reģistrā bija izdarītas izmaiņas, kas apliecināja to, ka SIA Zondo ir pārņēmusi uzņēmumu savā īpašumā. Šāds dokuments bija sagatavots, izdarot parakstus E. E. Ulbriha un R. Šlēgela vietā, un Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes eksperts atzina, ka abus parakstus ir izpildījis kāds cits. Pēc uzņēmuma daļu īpašnieka maiņas uzņēmuma nosaukums tika mainīts uz EF Invest un par valdes locekli kļuva kāds Vadims Serkovs, ko R. Šlēgels neatpazina.

R. Šlēgela pieņēmums ir tāds, ka V. Serkovs, ar kuru Neatkarīgajai neizdevās sazināties, ir tikai marionete citu cilvēku rokās, kuri varētu izmantot šo uzņēmumu savām interesēm.
30. augustā R. Šlēgels saņēma labas ziņas, ka Uzņēmumu reģistrā veiktās izmaiņas viltoto parakstu dēļ ir atceltas, uzņēmums ir atguvis savu iepriekšējo nosaukumu un pats uzņēmējs ir atjaunots kā valdes loceklis. Par notikušo ir ierosināts kriminalprocess.

Kā šāda situācija, kas paralizēja uzņēmuma darbību uz deviņām dienām, vispār varēja rasties? Tieslietu ministrija ar komentāru par šo situāciju nesteidzās, taču Neatkarīgā secināja, ka likumdevējs jau ir konstatējis likuma robu un rīkojies, lai nepieļautu šādu situāciju atkārtošanos nākotnē.

No 1. jūlija Komerclikumā ir stājušies spēkā grozījumi, kas paredz, ka tādu parakstu, kas apstiprina uzņēmuma dalībnieku tiesību apjoma izmaiņas, īstumu būs jāapliecina notāram. Šajā situācijā dokuments ar viltotajiem parakstiem bija iesniegts 20. jūnijā, tātad pirms grozījumu spēkā stāšanās.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baltic FinanzInvest, krāpnieki, Uzņēmumu reģistrs, viltoti paraksti

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats