20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ceļotāji gaida situācijas nostabilizēšanos Ēģiptē
Ceļotāji gaida situācijas nostabilizēšanos Ēģiptē
Autors: Ludmila GLAZUNOVA / NRA.LV / 19. augusts 2013, 10:12
Politiskā krīze Ēģiptē ir prasījusi jau simtiem cilvēku dzīvības, tomēr Latvijas tūrisma operatori vismaz pagaidām nav pārtraukuši ceļojumu pārdošanu uz šo valsti ziemas periodam.



Tikmēr Latvijas Ārlietu ministrija paudusi bažas par notikumiem Ēģiptē un aicina cilvēkus nedoties uz šo valsti.

Sarunā ar Latvijas tūrisma ekspertiem Neatkarīgā uzzināja, ka tūrisma operatori vismaz pagaidām nav pārtraukuši ceļojumu pārdošanu, jo pirmie čārterreisi uz Šarmeššeihu un Hurgadu plānoti tikai oktobrī un līdz tam situācija Ēģiptē var krasi mainīties. «Mēs sekojam līdzi notikumiem Ēģiptē un attiecīgi arī reaģējam,» Neatkarīgajai norāda tūrisma operatora GoAdventure izpilddirektors Aleksejs Kriščuks. Viņš teic, ka cilvēku interese ziemas periodā pabūt šajā saulainajā valstī, pat par spīti pēdējiem notikumiem, nav īpaši mazinājusies. Viens no iemesliem – Ēģiptei nav konkurētspējīgu galamērķu, vismaz cenas ziņā.

Zīmīgi jau arī tas, ka nemieri notiek Ēģiptes lielākajās pilsētās, piemēram, Kairā, un praktiski neskar kūrortus. Ceļojumu eksperti norāda, ka, visticamāk, ceļojumi uz Ēģipti varētu notikt, taču ekskursijas uz Kairu un citām potenciāli bīstamām vietām gan varētu tikt atceltas.

«Cilvēki nogaida. Pareizāk sakot, daudzi nogaidīja, pirms iegādāties ceļojumu uz Ēģipti, un tagad tomēr nosliecas uz citu ziemas ceļojuma galamērķi,» Neatkarīgajai teic ceļojumu aģentūras Travel Art LV valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa. Viņa sazinājusies ar sadarbības partneriem Kanāriju salās, kuri ievērojuši, ka pašlaik, lai arī nedaudz, tomēr palielinās pieprasījums pēc ziemas brīvdienām šajās salās. «Sadarbības partneri šo tendenci saista ar notikumiem Ēģiptē,» atklāj I. Krūmiņa.

«Cilvēki šobrīd bīstas rezervēt ceļojumus uz Ēģipti. Kā reiz pavisam nesen man bija gadījums – cilvēki vēlējās iegādāties ceļojumu ziemā uz Ēģipti, taču iepriekš lūdza sazināties ar tūrisma operatoru, kas nodrošināja šo pakalpojumu. Sazinājos, un pārstāvis ieteica nogaidīt un pagaidām ceļojumu nepirkt. Pirmkārt, neesot pārliecības, ka čārterreisi tiešām notiks. Otrkārt, viņš norādīja, ka gadījumā, ja būs pārāk mazs pieprasījums pēc ceļojumiem, pat politiskajai situācijai atrisinoties, tas varētu izraisīt cenu kritumu,» Neatkarīgajai stāsta ceļojumu aģentūras Palm Tours valdes locekle Jūlija Mukāne. Viņa atklāj, ka pati lūkojusi iegādāties sev un ģimenei ceļojumu uz Ēģipti, taču augusta notikumi, kā arī kolēģu teiktais pagaidām viņu no šā soļa atturējis.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ceļotāji, ceļotāji uz Ēģipti, Ēģipte, nemieri Ēģiptē

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats