19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vairums iedzīvotāju atbalsta augstskolu skaita samazināšanu Latvijā
Vairums iedzīvotāju atbalsta augstskolu skaita samazināšanu Latvijā
Autors: NRA.lv / 17. jūlijs 2013, 15:08
Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis piekritis apgalvojumam, ka Latvijā augstskolu skaits attiecībā pret iedzīvotāju skaitu ir pārāk liels. Vairāk nekā puse (54%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka, viņuprāt, ir jāsamazina augstskolu skaits Latvijā (23% - noteikti jā; 31% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, jūlijā veiktais pētījums.


Starp tiem, kuri uzskata, ka Latvijā ir jāsamazina augstskolu skaits, salīdzinoši biežāk ir iedzīvotāji ar augstāko izglītību, iedzīvotāji, kuri pēc nodarbošanās ir vadītāji, augstākā līmeņa speciālisti.

Trešā daļa (36%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā nav jāsamazina augstskolu skaits (23% - drīzāk nē; 13% - noteikti nē). Salīdzinoši biežāk šādu atbildi izteikuši skolnieki, studenti un iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem vidējiem mēneša ienākumiem.

Desmitajai daļai (10%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem nav skaidras atbildes uz šo jautājumu. Salīdzinoši biežāk grūtības paust viedokli ir iedzīvotājiem ar vidējo izglītību.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Augstskolas, Vjačeslavs Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats