24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Akcionāri: Ja LM drīz neatsāks darbu, to vairs neglābs nekāda nauda
Akcionāri: Ja LM drīz neatsāks darbu, to vairs neglābs nekāda nauda
Autors: Apollo.lv / 10. jūnijs 2013, 11:15
AS «Liepājas Metalurgs» akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals, komentējot ziņas, ka viņu rīcība var novest uzņēmumu līdz makstātnespējai, norāda, ka tuvāko divu mēnešu laikā maksātnespēja LM nedraud.




LM pārstāve Simona Laiveniece atgādina, ka pēc LM valdes pieteikuma ir sākts tiesiskās aizsardzības process, tāpēc tuvāko divu mēnešu laikā uzņēmuma maksātnespēja nav iespējama.

«Šobrīd divi no uzņēmuma akcionāriem [Zaharjins  un Segals] un valde aktīvi strādā pie pasākumu plāna uzņēmuma izvešanai no krīzes. Abi akcionāri turpina sarunas ar kreditoru grupas pārstāvi «Prudentia Advisers» par vienošanās detalizētu nosacījumu izstrādi, kas paredz uzņēmuma akciju nodošanu kreditoru grupai vai tās norādītai personai par vienu latu gadījumā, ja akcionāri nespēs piesaistīt stratēģisko investoru,» norāda Laiveniece.

Tāpat LM akcionāri turpina darbu  investora piesaistīšanai. «Reāli tas var būt liels ražotājs, kuram «Liepājas Metalurgs» ar modernāko ražošanas tehnoloģiju un neaizsalstošo ostu var būt interesants. Rūpnīcas rekonstrukcija ļāva palielināt ražošanas jaudu un samazināt ražošanas izdevumus. Šobrīd ir svarīgi piesaistīt apgrozāmos līdzekļus. Taču, ja rūpnīca neatsāks darbu jau tuvākajā laikā, būs zaudēta pati lielāka vērtība – metalurģijas speciālisti. Tad vairs neglābs nekāda nauda.»

Abi akcionāri uzņēmuma bankrota iespēju nepieļauj nekādā gadījumā. Tiek gatavoti aprēķini un pasākumu plāns, lai uzņēmums varētu atsākt darbību visīsākajā laikā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: akcijas, akcionāri, Iļja Segals, Liepājas Metalurgs, Sergejs Zaharjins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats