16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lipmans piekrīt Liepājas metalurga glābšanas plānam ar nosacījumiem
Lipmans piekrīt Liepājas metalurga glābšanas plānam ar nosacījumiem
Autors: Apollo.lv / 31. maijs 2013, 11:45
«Liepājas metalurga» akcionārs Kirovs Lipmans piekrīt valdības piedāvātajam «Liepājas Metalurga» glābšanas plānam, vienlaikus piedāvājot savus precizējumus vienošanās projektā.


Vēstulē premjeram Valdim Dombrovskim (V), finanšu ministram Andrim Vilkam (V) un «Prudentia Advisers» partnerim Reinim Martinsonam Lipmans norāda - lai iesaistītos «Liepājas Metalurga» glābšanā, vispirms ir nepieciešams grozīt potenciālā darījuma struktūru dažos principiālos punktos.

Lai iesaistītos uzņēmuma glābšanā, akcionārs vēstulē informējis, ka vispirms ir nepieciešams grozīt potenciālā darījuma struktūru dažos principiālos punktos.

Pirmkārt, ņemot vērā šo visu gadu garumā Sergeja Zaharjina un Iļja Segala veikto darījumu rezultātus, kuru dēļ ir izveidota lielāko kreditoru darba grupa, Lipmans vēstulē atbildīgajām personām dara zināmu, ka no viņa un viņa darījumu partnera puses faktiska rīcība sekos tikai pēc tam, kad Zaharjins un Segals būs veikuši neatgriezenisku un neatsaucamu visu to rīcībā esošo «Liepājas Metalurga» akciju pārvedumu uz lielāko kreditoru saskaņotu ar Lipmanu darījumu kontu vai atsavinājumu kādai ar Lipmanu saskaņotai personai, piemēram, «Prudentia Advisers» bez jebkādiem papildu nosacījumiem, darījuma atsaukuma/atkāpšanās tiesībām, pirmpirkuma tiesībām, apgrūtinājumiem u. tml.

Otrkārt, ar lielāko «Liepājas metalurgs» kreditoru darba grupas dalībnieku atbalstu nekavējoties tiek nomainīta visa šī brīža uzņēmuma valde, ieceļot pagaidu valdi, kas saskaņota ar lielākiem kreditoriem un Lipmanu, norādīts vēstulē.

«Tikai pēc manis iepriekš norādīto priekšnosacījumu pilnīgas izpildes, uzskatu par iespējamu uzsākt konkrētu rīcību «Liepājas metalurgs» finanšu situācijas stabilizācijai,» vēstulē uzsver Lipmans.

«Izpildoties visiem iepriekš minētajiem priekšnosacījumiem, manis un mana darījumu partnera pilnībā kontrolēts uzņēmums veic iepriekš ar lielākajiem «Liepājas metalurga» kreditoriem saskaņota finanšu ieguldījuma ieskaitīšanu šim nolūkam atvērtā darījuma kontā, kā arī nodrošina «Liepājas metalurgu» ar metāllūžņiem tādā daudzumā, kāds tas ir nepieciešams uzņēmuma darbības nodrošināšanai ikdienas režīmā,» vēstulē norāda «Liepājas metalurga» akcionārs.

Papildus iepriekš minētajiem nosacījumiem Lipmans vēstulē atbildīgajām personām norāda uz būtiskām niansēm «Prudentia Advisers» vēstulē – piedāvājumā, kurām ir jāpievērš uzmanība. Proti  Lipmans uzskata par nekorektu prasību lielākajiem «Liepājas metalurga» akcionāriem ieguldīt uzņēmumā naudu desmit miljonu latu apmērā katram. Lipmans norāda, ka šāda prasība ir izvirzīta, neievērojot akcionāru akciju īpatsvaru, un faktiski dod iespēju Zaharjinam iemaksāt nesamērīgi mazāku naudas apjomu par viņa rīcībā esošu akciju skaitu. Proti, pēc šī brīža akciju sadalījuma Zaharjina rīcībā ir 49% akciju, Segala rīcībā ir 21% akciju, Lipmana īpašumā ir 23% akciju,  Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA ) pārvaldījumā ir 2% akciju.

Attiecīgi, pieņemot, ka 20% no akciju skaita uzliek pienākumu iemaksāt desmit miljonus latu, tad maksājumu apjoms pie esošās akcionāru struktūras izskatās šādi: Lipmanam – 11.5 miljoni latu, Segalam –  10.5 miljoni latu, Zaharjinam – 24.5 miljoni latu. Pie nosacījuma, ka Zaharjins brīvprātīgi atdod 11% Lipmanam, attiecībā par ko jau ir Rīgas apgabaltiesas kā pirmās instances tiesas spriedums), tad attiecīgi arī mainās akcionāra struktūra un iemaksājamās naudas apjoms.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: akcijas, akcionārs, glābāsana, Kirovs Lipmans, Liepājas metalurgs, Prudentia, Segejs Zaharjins, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats