19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Āboltiņa aicina Samsung Electronics paplašināt savu darbību Latvijā
Āboltiņa aicina Samsung Electronics paplašināt savu darbību Latvijā
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 22. maijs 2013, 11:36
„Latvija augstu vērtē, ka Korejas uzņēmums Samsung Electronics ir izvēlējies Rīgu kā savas komercdarbības reģionālo centru un tādējādi novērtējis mūsu valsts priekšrocības. Latvijas iedzīvotājiem uzņēmuma ražotie produkti ir labi zināmi, tāpēc aicinu Samsung Electronics paplašināt savu darbību Latvijā.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, trešdien, 22.maijā, oficiālās vizītes Dienvidkorejā ietvaros tiekoties ar uzņēmuma Samsung Electronics pārstāvjiem.


Uzņēmums Samsung ir viens no lielākajiem Dienvidaustrumāzijas investoriem Latvijā, tādēļ Saeimas priekšsēdētāja sarunā vērsa Samsung pārstāvju uzmanību, ka mūsu valsts konkurētspējīgās priekšrocības ir izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums un sadarbības pieredze ar Krieviju un citām bijušajām Padomju bloka valstīm. S.Āboltiņa arī aicināja izmantot Latviju kā izeju uz Krievijas un NVS valstu tirgiem, uzsverot, ka mūsu valsts atbalsta un īsteno kopīgus projektus šajos tirgos.

Tāpat, raksturojot mūsu valsts priekšrocības, Saeimas priekšsēdētāja sacīja: „Latvijai ir būtiska loma Eiropas tranzīta un loģistikas sistēmā, ņemot vērā mūsu valsts attīstīto dzelzceļa un ostu infrastruktūru, kā arī konkurētspējīgo darbaspēku. To pierāda fakts, ka Amerikas Savienotās Valstis un citas rietumvalstis izmanto Latvijas ostas un tranzīta infrastruktūru nemilitāro kravu pārvadājumiem uz Afganistānu.”

S.Āboltiņa informēja Samsung pārstāvjus par neseno tikšanos ar uzņēmuma Baltijas reģiona prezidentu Žangvū Kim (Jeongwoo Kim), kurā pārrunāti Samsung attīstības plāni Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka uzņēmums ir aktīvs un sociāli atbildīgs investors Latvijā un Baltijā un tā darbība ir saistīta ar projektu īstenošanu tādās jomās kā veselība, izglītība un sports.

„Latvija ir ieinteresēta ilgtermiņā veidot konstruktīvas un aktīvas Latvijas un Dienvidkorejas divpusējās attiecības. Un šī vizīte ir mūsu valsts nodomu apliecinājums. Abām valstīm ir visi priekšnoteikumi, lai padziļinātu abu valstu ekonomisko sadarbību – noslēgts Eiropas Savienības (ES) un Dienvidkorejas brīvās tirdzniecības līgums, konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu, kā arī investīciju aizsardzības līgums un panākts bezvīzu režīms,” sarunā uzsvēra S.Āboltiņa.

Tikšanās laikā pārrunāta arī situāciju Latvijas tautsaimniecībā. S.Āboltiņa uzsvēra, ka Latvijas ekonomika turpina strauju izaugsmi – šī gada pirmajā ceturksnī iekšzemes kopprodukta pieaugums 5,6 procentu apmērā bija straujākais ES, un vienlaikus atzina - šie sasniegumi Latvijai ļauj tuvoties diviem stratēģiskajiem mērķiem, proti, pievienoties eirozonai 2014.gada 1.janvārī un kļūt par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalsti.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 21. līdz 25.maijam uzturas oficiālā vizītē Korejas Republikā, kur tiekas ar Korejas Republikas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāju Kanu Čanhi (Kang Chang-hee) un Korejas Republikas Ministru prezidentu Čunu Honvonu (Chung Hong-won), kā arī Korejas un Latvijas parlamentārās draudzības grupas prezidentu Pjunu Džeilu (Byun Jae-ill). Tāpat vizītes ietvaros plānotas vairākas tikšanās, lai tuvāk iepazītu Dienvidkorejas biznesa un kultūras vidi.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīga, Samsung Electronics, Solvita Āboltiņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats