20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vaškevičs slimnīcā Austrijā nav atrodams; iespējams, slēpjas
Vaškevičs slimnīcā Austrijā nav atrodams; iespējams, slēpjas
Autors: Apollo.lv / 19. maijs 2013, 21:05
Par kukuļdošanu apsūdzētais Vladimirs Vaškevičs ilgstoši neierodas uz tiesas sēdēm un nav atrodams arī norādītajā ārstniecības iestādē ārzemēs. Apsūdzētā aizstāvji turpina uzturēt versiju, ka Vaškevičs ir slims un, ka viņa atlabšana prasīšot ilgāku laiku, svētdien vēstī TV3 raidījums «Nekā personīga».


Vaškevičs deklarējies slimnīcā Austrijā, taču kā noskaidrojuši raidījuma žurnālisti, viņa tur nav. Ne Vaškeviča aizstāvji, ne prokuratūra un tiesa oficiāli neapstiprina aizdomas, ka Vaškevičs būtu pazudis, taču paredzams, ka viņu drīzumā varētu izsludināt starptautiskā meklēšanā.

Ietekmīgo kontrabandas apkarošanas centra izveidotāju Vaškeviču Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzmanīja jau ilgāku laiku, līdz viņš pirms trim gadiem iekrita.

Kā liecina apsūdzība, Vaškevičs savam kādreizējam kolēģim – Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietniekam Tālim Kravalim vairākkārt deva kukuļus, lai viņš pievērtu acis uz alkohola kontrabandas kravām, un VID izbeigtu pārbaudes lietu pret Rīgas brīvostā strādājošiem uzņēmumiem.

Apcietinājumā Vaškevičs pavadīja vairākus mēnešus. Tomēr pret 60 000 latu lielu drošības naudu  viņu 2011.gada 28.martā atbrīvoja. Tobrīd Vaškevičs teica, ka izdarīs visu, lai pierādītu, ka nav vainīgs. Viņš piesaistīja virkni advokātus, arī cilvēktiesību speciālistus no ārvalstīm.

Tomēr kukuļdošanas lietu pēc būtības tiesā tā arī nesāka skatīt. Pirms pusotra gada Vaškevičs tika manīts Rīgas lidostā pametam valsti. Tiesa atļāva viņam izbraukt uz pāris dienām, taču atpakaļ Vaškevičs nav atgriezies.

Kukuļošanas lieta nav vienīgā, kurā Vaškevičs ir apsūdzēts. Viņu tiesā par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonu deklarācijā. Savukārt krimināllietā, kurā trīs vīriešus tiesā par pasūtījuma slepkavībām, Vaškevičs ir cietušais, jo ir gūti pierādījumi, ka šīs pašas personas organizēja VID Muitas Kriminālpārvaldes vadītāja automašīnas spridzināšanu 2007.gadā. Sprādzienā Vaškevičs izdzīvoja, bet savainoja kāju.

Advokāti apgalvo, ka tieši slimās kājas dēļ Vaškevičs ārstējas Austrijā. Apsūdzētajam ir pienākums norādīt savu atrašanās vietu un kā pēdējo Vaškevičs deklarējis žēlsirdīgo brāļu ordeņa slimnīcu Vīnē.

«Nekā personīga» žurnālisti šonedēļ zvanīja uz norādīto slimnīcu, kur sacīja, ka pacients vārdā Vaškevičs pie viņiem neārstējas.

Nav zināms, vai Vaškevičs vispār bija iestājies šajā Vīnes slimnīcā, taču: pat ja ārstēšanās kurss beidzās, viņam bija pienākums norādīt tagadējo atrašanās adresi. Vaškeviča aizstāvji ne apstiprina, ne noliedz Vaškeviča pazušanu, aizbildinoties ar steigu un slepenību šajā krimināllietā.

Vaškevičs joprojām ir Finanšu ministrijas vecākais eksperts. «Mēs nelepojamies ar šo situāciju», Nekā personīga sacīja ministrijā, taču, kamēr krimināllietā nav notiesājoša sprieduma, mēs Vaškeviču atlaist nevaram. Algu ministrija viņam nemaksā.

Lai arī Vaškevičs nav Latvijā, viņš iesniedzis VID savu jaunāko amatpersonas  deklarāciju. Viņš norāda, ka gada laikā nav guvis citus ienākumu kā tikai vienu tūkstoti eiro, ko uzdāvinājusi dzīvesbiedre Ināra Vilkaste. Arī Vaškeviča sievai draud cietumsods par kukuļdošanu tā dēvētajā Rīgas domes korupcijas krimināllietā, kura patlaban atrodas pēdējā tiesu instancē. Vilkaste miljonāres statusu iemantoja pateicoties neticami veiksmīgam zemes darījumam Mežaparkā, uz kura jau drīz būs pabeigta jaunā VID ēka.

Atšķirībā no sava vīra Vilkaste-Vaškeviča ir Latvijā. Sastapt viņu klātienē savās mājās gan neizdevās.

Ja Vaškeviču izsludinās starptautiskā meklēšanā, Austrijai kā Eiropas Savienības dalībvalstij, būtu pienākums viņu izdot Latvijai. Taču neoficiāla informācija liecina, ka Vaškevičs pametis arī Austriju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Austrija, Nekā personīga, Vladimirs Vaškevičs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats