16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Politiķi: izglītības nozarei ministrs šobrīd nepieciešams 24 stundas diennaktī
Politiķi: izglītības nozarei ministrs šobrīd nepieciešams 24 stundas diennaktī
Autors: NRA.lv / 26. aprīlis 2013, 10:18
Jau pirmdien Reformu partijas valde plāno tikties ar izglītības ministru Robertu Ķīli, lai runātu par viņa slikto veselības stāvokli un spējām turpināt pildīt amata pienākumus. Partijas politiķu starpā pagaidām nav vienprātības par to, vai izglītības nozares vadītājam būtu jāpaliek postenī, taču tiek baumots, ka arī pats R. Ķīlis ir noguris un jūtas vīlies daudzos politiskajos procesos.


Reformu partijas (RP) valdes locekļi Romualds Ražuks un Edmunds Jurēvics sarunā ar Neatkarīgo apliecināja, ka pirmdien R. Ķīlis ir aicināts ierasties uz partijas valdes sēdi, lai atklāti izrunātos par viņa veselības stāvokli. Kā zināms, pērnā gada nogalē R. Ķīlim tika veikta sirds operācija un kopš tā brīža ministrs slimības dēļ bijis spiests regulāri kavēt valdības sēdes un svarīgas sanāksmes.

„Slimība ir objektīva lieta un arī pats Roberts Ķīlis līdz šim ir atzinis, ka sliktā pašsajūta viņam traucē pilnvērtīgi nodoties darbam,” pauž R. Ražuks. „Tomēr šobrīd - kā nekad iepriekš - izglītības nozarei ir nepieciešams, lai tās vadītājs iesaistās procesos par visiem simts procentiem. Es augstu novērtēju Roberta Ķīļa līdzšinējo veikumu, taču pieteiktās reformas pieprasa, lai reorganizācijas beidzot pārtaptu konstruktīvas būvēšanas procesā.”

Tikmēr E. Jurēvics NRA atzina, ka iestāsies par R. Ķīļa palikšanu amatā. „Socioloģiskie pētījumi apliecina, ka Roberts Ķīlis ir otrs populārākais valdības ministrs, kura reitingi konsekventi pieaug. Arī mūsu partijas vēlētāju vidū Roberts Ķīlis bauda augstu novērtējumu. Tieši tādēļ uzskatu, ka ministram ir jādod laiks sakārtot veselība, lai vēlāk ar pilnu sparu atgrieztos. Iepriekšējo izglītības ministru veikums apliecina - cilvēks var katru dienu cītīgi nākt uz darbu, taču neko jēdzīgu nepadarīt, iekams Roberts Ķīlis, pat regulāri slimojot, ir spējis iekustināt būtiskus procesus,” sacīja E. Jurēvics.

Šādam novērtējumam kategoriski nepiekrīt kādreizējā izglītības ministre, Saeimas Izglītības komisijas vadītāja Ina Druviete (Vienotība). „Ministram šobrīd būtu jāstrādā 24 stundas dienā, septiņas dienas nedēļā. Pateicoties Roberta Ķīļa autoritatīvajam vadības stilam, ministrija ir zaudējusi ļoti daudzus spējīgus, pieredzējušus darbiniekus un resorā vairs nav atlicis cilvēku, kuriem varētu kaut daļēji deleģēt ministra funkcijas. Izglītības nozarē šobrīd ir palikušas tikai drupu kaudzes. Ministrs ir iesaistījies konfliktā ar visiem sociālajiem partneriem, liela neskaidrība valda par skolotāju algām, augstskolu sistēmu, finansējumu zinātnei. Reformu iecere ir ne tikai jāpasviež gaisā, bet jānoved līdz galam, iekams Roberts Ķīlis nevienu darbu tā arī nav padarījis,” vērtēja politiķe.

Savukārt RP Saeimas frakcijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis uzsver: partijas valde jautājumā par R. Ķīļa tālāko darbību nepieņems autoritatīvu lēmumu, bet gan meklēs kopīgu viedokli ar pašu R. Ķīli. „Jebkuram cilvēkam ilgstoša slimība traucē pilnvērtīgi strādāt. Tomēr šajā situācijā visbūtiskākais būs ārstu vērtējums. Cik ilglaicīgas ir veselības problēmas, vai tās traucē darbam, kāda ir pašsajūta — par to visu varēs spriest tikai pēc tam, kad būs uzklausīts ārstu un paša Roberta Ķīļa viedoklis,” sacīja V. Dombrovskis.

Tikmēr politiskajos kuluāros tiek runāts, ka R. Ķīlis ir vīlies daudzos politiskajos procesos un iecerēto reformu smagajā virzībā. Arī R. Ķīļa pašnovērtējums par veselības stāvokli esot skeptisks, kas ļauj domāt, ka ministrs vairs īpaši neturas pie sava krēsla.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edmunds Jurēvics, Reformu partija, Roberts Ķīlis, Romualds Ražuks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats