18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Forevers: PVD turpina mērķtiecīgu uzņēmuma nomelnošanas kampaņu
Forevers: PVD turpina mērķtiecīgu uzņēmuma nomelnošanas kampaņu
Autors: NRA.lv / 18. aprīlis 2013, 16:54
SIA "Forevers" uzsver: Pārtikas un veterinārais dienests turpina mērķtiecīgu uzņēmuma nomelnošanas kampaņu. Dienests esot paziņojis, ka trijos SIA "Forevers" produktos ir konstatēta zirga gaļa, tomēr nenorādīja, ka šie paraugi ir tie paši, kurus noņēma 18. un 19. februārī, kā arī noklusēja, ka tie ir nezināmas izcelsmes paraugi, pārbaudīti ar neakreditētu metodi.


Līdz ar to tirdzniecības tīkli un pircēji tiek apzināti maldināti, radot priekšstatu, ka ir veiktas jaunas pārbaudes, kuru laikā atkal ir konstatēta zirga gaļa. PVD savā paziņojumā apzināti noklusē, ka vairākkārtīgās pārbaudēs uzņēmumā nav konstatēta zirga gaļa un ka tiek veiktas regulāras saražotās produkcijas pārbaudes, kurās pat zirga DNS nav konstatēts. Viss iepriekšminētais liecina, ka kādam no PVD tas ir izdevīgi.

Arī vakar notikušajā administratīvajā lietā PVD balstījās tikai uz pieņēmumiem. Vēršam uzmanību uz to, ka strīdus paraugi tika paņemti SIA "Forevers" ražotnē un PVD inspektori tos aizplombēja. Uzņēmumam nav informācija kādos apstākļos iepriekšminētie paraugi tika transportēti. Ir zināms, ka pusei no paraugiem pa ceļam šīs plombes tika noņemtas un tādējādi nav zināms vai vispār SIA "Forevers" produkcijas paraugi nonāca laboratorijā. Jāatzīmē, ka jau Vācijas laboratorija norādīja, ka šie ātri bojājušies paraugi, tādi kā piemēram maltā gaļa, ir tikuši transportēti neatbilstošos apstākļos. Kaut kādu iemeslu dēļ PVD Vācijas laboratorijas analīžu rezultāti neapmierināja. Tāpēc pēc BIOR sniegtās informācijas šie paši paraugi tika atsūtīti atpakaļ uz Latviju un pēc tam 11.martā nosūtīti šoreiz jau uz Anglijas laboratoriju. Arī šajā gadījumā paraugiem nebija plombes un līdz ar to nav zināms, vai tie vispār bija SIA "Forevers" paraugi. Interesanti, ka uz Angliju nosūtītā parauga svars nebija samazinājies ne par gramu, lai gan kaut kāds daudzums no parauga Vācijas laboratorijai bija jāpaņem analīžu veikšanai. Anglijas analīžu rezultātus uzņēmums saņēma tikai 12.aprīlī, tas ir pēc 53 dienām, kopš paraugi tika noņemti.

Vēlreiz uzsveram, ka SIA "Forevers" veica paralēlas pārbaudes Polijas laboratorijā nepārkāpjot administratīvā procesā noteiktās pierādījumu iegūšanas metodes. Iegūtie laboratorijas atbilžu rezultāti neapstiprina ne Anglijas, ne Vācijas rezultātus. Atšķirībā no PVD-BIOR izraudzītajām laboratorijām, Polijas laboratorija Hamiltons Poland Ltd ir atzīta laboratorija un tās pielietotā izmeklējumu veikšanas metode ir akreditēta. Norādām, ka paraugi tika paņemti PVD inspektoru klātbūtnē, noplombēti un atdoti laboratorijas pārstāvim tieši rokās, izslēdzot jebkādas manipulācijas iespējas. Analīžu rezultātus uzņēmums saņēma jau pēc 4 dienām. Neizprotamu iemeslu dēļ PVD neņem vērā šo analīžu rezultātus un savu nostāju administratīvā lietā pamato ar apšaubāmi iegūtiem pierādījumiem.

Zvērināta advokāta Jāņa Davidoviča viedoklis par administratīvo lietu un PVD rīcību: "Iepazīstoties ar lietā esošiem dokumentiem, pilnīgu neizpratni izsauc PVD pamatojums administratīvajam aktam, kurš kalpo par pamatu uzņēmuma sodīšanai tā kā paraugu ekspertīze ir veikta ar rupjiem pārkāpumiem un neievērojot administratīvā procesā noteiktās tiesību normas. Līdz ar to ir skaidrs, ka šī lieta ir izskatāma tiesā, kurā ir lielākas iespējas cerēt, ka tiks ievērots administratīvais process. Šobrīd jau esam pārsūdzējuši Vācijas rezultātus un tuvākajās dienās pārsūdzēsim Anglijas rezultātus, kā arī iepriekšminēto PVD lēmumu administratīvajā lietā."

Uzņēmums uzskata, ka par "zirga skandāla Latvijā" izraisīšanu ir arī jāatbild pašam PVD, kurš ir apliecinājis savu nespēju veikt likumā noteiktās funkcijas, nodrošināt likumdošanai atbilstošu administratīvo procesu un savā darbībā neievēro tiesiskās paļāvības principu, tādējādi graujot sabiedrības uzticību Valstij.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Forevers, PVD, zirga gaļa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats