24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » AKKA/LAA pārsūdzēs KP lēmumu
AKKA/LAA pārsūdzēs KP lēmumu
Autors: Apollo.lv / 10. aprīlis 2013, 14:53
Biedrība «Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība» (AKKA/LAA) ir saņēmusi Konkurences padomes (KP) lēmumu, ar kuru AKKA/LAA piemērots 45 646 latu sods, taču AKKA/LAA nepiekrīt šim lēmumam, jo uzskata, ka lietas izvērtēšanā nav ņemti vērā vairāki svarīgi kritēriji, tāpēc pārsūdzēs to Administratīvajā apgabaltiesā.


«Pārsteidzoši, ka valsts iestāde, vērtējot AKKA/LAA tarifus, piemēro kardināli atšķirīgus vērtēšanas kritērijus, nekā šī pati iestāde ir piemērojusi 2012.gada augustā, pieņemot lēmumu attiecībā uz blakustiesību organizācijas Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) tarifiem. Tāpat ir pilnīgi nesaprotami, ka KP par nepamatotiem atzīst tarifus, kuri ir izstrādāti, ņemot vērā pašas KP iepriekš pieņemtos lēmumus un skaidrojumus par to, kā šie lēmumi jāsaprot,» norāda AKKA/LAA.

AKKA/LAA uzskata, ka šāda KP īstenotā uzraudzība nav savietojama ar Administratīvā procesa likumā ietvertajiem vienlīdzības un tiesiskās paļāvības principiem.

Tāpat AKKA/LAA norāda, ka autoratlīdzības salīdzinājumam un vērtējumam par pamatu var būt tikai visas Eiropas Savienības valstu mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizāciju ietvaros veikts salīdzinājums, nevis tikai tāds šaurs reģions kā Baltijas valstis, kā tas ir noticis šajā gadījumā.

«KP ignorēja pat faktu, ka Rumānijā, kas ir nabadzīgākā ES valsts, autoratlīdzība ir augstāka nekā Latvijā. Līdz ar to AKKA/LAA ieskatā KP lietā esošos faktus ir vērtējusi izlases kārtībā, ņemot vērā tikai tos, kuri tās ieskatā pamato pieņemto lēmumu, nevis objektīvi izvērtējot visus lietas apstākļus,» uzskata AKKA/LAA.

Jau ziņots, ka KP aprīļa sākumā pieņēmusi lēmumu par monopolstāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu sodīt autortiesību kolektīvā pārvaldījuma biedrību AKKA/LAA, piemērojot sodu 45 646 latu apmērā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: AKKA/LAA, Konkurences padome, KP, sods

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats