19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Patērētāju maldināšana: PVD atkal atklāj siera viltošanas gadījumu
Patērētāju maldināšana: PVD atkal atklāj siera viltošanas gadījumu
Autors: www.apollo.lv / 28. marts 2013, 11:45
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot pārbaudi SIA «Dekšņi» piederošā vairumtirdzniecības bāzes pārtikas veikalā Tukumā, Meža ielā 38 b, atklājis, ka tajā notiek Polijas un Lietuvas izcelsmes siera izstrādājumu pārmarķēšana, pēc kuras siera izstrādājumi pārtop par sieriem.


PVD pārstāve Ilze Meistere informē, ka siera izstrādājumi pārtapuši par «Holandes» (derīguma termiņš - 16.04.2013) un «Eden» (derīguma termiņš – 01.05.2013) sieriem.

PVD apturējis 160 kilogramu siera izstrādājumu tirdzniecību un uzdevis SIA «Dekšņi» no visiem uzņēmumam piederošajiem veikaliem (Tukumā tam pieder pieci pārtikas veikali, kā arī pa vienam veikalam Tukuma novadā un Rīgā) atsaukt siera izstrādājumus no tirdzniecības un pārmarķēt atbilstoši ražotāja norādītajai informācijai oriģinālajā produkta marķējumā.

Šis ir jau otrais gadījums divu nedēļu laikā, kad PVD konstatē siera «viltošanas» gadījumus. Mēneša vidū līdzīgs gadījums konstatēts SIA «Walux» vairumtirdzniecības uzņēmumā, kad PVD apturēja «Holandes» siera un siera «Gouda» ar derīguma termiņu 07.07.2013 izplatīšanu, jo pārbaudēs atklāja, ka vairumtirgotājs maldinājis tirgotājus un patērētājus siera vietā izplatot siera izstrādājumu, kurā piena tauki aizstāti ar nepiena taukiem.

Pēc SIA «Walux» konstatētā, PVD vairumtirdzniecības noliktavā apturēja desmit tonnu siera izstrādājuma izplatīšanu, kā arī uzdeva uzņēmumam atsaukt tos no tirdzniecības un pārmarķēt.

Kā liecina PVD rīcībā esošā informācija, SIA «Walux» joprojām nav atsaucis visus izplatītos produktus no tirdzniecības, tādēļ PVD, veicot pārbaudes tirdzniecības vietās pastiprinātu uzmanību pievērš produktiem, kas tiek tirgoti ar nosaukumu »siers Gouda» un «Holandes siers» un kuru derīguma termiņš ir 07.07.2013.

PVD arī turpmāk pastiprināti pārbaudīs pārtikas produktu marķējumu un sastāvu, lai nepieļautu patērētāju maldināšanu, norāda Meistere.

Vienlaikus dienestā atgādina, ka par marķēšanas prasību pārkāpumiem normatīvie akti paredz sodu līdz 500 latiem vai arī, ja pārkāpums pieļauts atkārtoti – līdz pat 3 000 latu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dekšņi, PVD, siers, viltojums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats