19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » «Rīgas satiksme» uzsāks tiesvedību pret bijušo darbinieku
«Rīgas satiksme» uzsāks tiesvedību pret bijušo darbinieku
Autors: Apollo.lv / 27. marts 2013, 11:38
Rīgas Pašvaldības uzņēmums «Rīgas satiksme» (RS) ir apkopojusi nepieciešamos dokumentus un gatavojas uzsākt tiesvedību pret Autostāvvietu darbinieku Aivaru Porieti par atbrīvošanu no darba.



RS pārstāvis Viktors Zaķis portālu «Apollo» informēja, ka pērn rudenī RS, pamatojoties uz aizdomām par nelikumīgi noņemtām riteņu bloķēšanas iekārtām, veica pārbaudi Autostāvvietās, kā rezultātā tika konstatēti pārkāpumi, par kuriem tika atlaisti vairāki darbinieki, kā arī vairāki darbinieki saņēma disciplinārsodu. Paralēli pārbaudi par konstatētajiem pārkāpumiem veic arī policija.

RS optimizēja darbinieku skaitu Autostāvvietās no 90 vienībām uz 61. 2012.gada laikā darba tiesiskās attiecības tika pārtrauktas ar 18 darbiniekiem, savukārt 2013.gadā – ar deviņiem.

Izskatot jautājumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu, RS rūpīgi izvērtē attiecīgo darbinieku līdzšinējos darba rezultātus un/ vai pārkāpumus, par kuriem apkopotie materiāli tiks iesniegti policijā. Starp atlaižamajiem darbiniekiem ir arī Aivars Porietis, kura rīcība neatbilda amata apraksta prasībām, jo viņš bija atbildīgs par pašvaldības maksas Autostāvvietu apsaimniekošanas un lietošanas noteikumu ievērošanas kontroli.

RS jau informēja, ka no 1.februāra transportlīdzekļu riteņu bloķēšanas Rīgas pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietās tika aizstāta ar pēcapmaksas kvītīm. Kvīts tiks izrakstīta gadījumos, ja nebūs veikta priekšapmaksa vai apmaksātais transportlīdzekļa stāvēšanas laiks tiks pārsniegts, par ko uz transportlīdzekļa tiks novietots attiecīgs paziņojums. Jaunā sodu sistēma, pirmkārt, ir ērtāka lietotājam, jo nav nepieciešams zvanīt un gaidīt inspektoru klambura noņemšanai, otrkārt, tiek novērsti koruptīvie riski, par cik nebūs iespējams uz vietas samaksāt inspektoram par riteņu bloķētāja noņemšanu reālā naudas soda vietā. Vienlaicīgi jaunā sistēma izslēdz nevajadzīgas diskusijas par trešās personas mantas aizturēšanu.

Tāpat RS informē, ka 20.martā arodbiedrības «Komercio Unio» medijiem izplatītā informācija par nelikumīgu darbinieku atlaišanu, nesaskaņojot to ar arodbiedrību, nav patiesa. Turklāt arodbiedrība ne tikai maldina medijus un sabiedrību, bet ar savu darbību bremzē RS iesākto reorganizāciju, kuras mērķis ir optimizēt izdevumus un uzlabot apkalpošanu Autostāvvietās.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Porietis, Rīgas satiksme, tiesa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats