19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pabriks: Zaharjins latviski pat naudu nespēj palūgt
Pabriks: Zaharjins latviski pat naudu nespēj palūgt
Autors: Apollo.lv / 26. marts 2013, 16:43
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) internetā otrdien publicējis vēstījumu par uzņēmuma «Liepājas Metalurgs» lielākā akcionāra Sergeja Zaharjina nespēju izteikties latviski.


Pabriks tviterī otrdien raksta, ka Zaharjins ieradies uz valdības sēdi, kur viņš «nespēj latviski pat naudu palūgt». Ministrs uzskata, ka tā ir necieņa pret valdību un kaut ko pasaka par [viņa] vadības stilu.

Jāatgādina, ka Zaharjins savulaik naturalizācijas kārtībā ieguva Latvijas pilsonību, tādēļ faktiski viņam nevajadzētu būt grūtībām runāt valsts valodā.

Portāls «pietiek.com» ziņoja, ka 7.janvārī Zaharjins sodīts ar naudas sodu par valsts valodas ignorēšanu uzņēmuma vadīšanā.

Valsts valodas centrs bija rīkojis pārbaudi un konstatējis, ka Zaharjins nelieto valsts valodu amata un profesionālo pienākumu veikšanai nepieciešamajā apjomā».

Uzņēmējs esot solījies, ka «uzlabos savu valsts valodas lietojumu».

Valdība otrdien slēgtā sēdē spriež par finanšu situāciju uzņēmumā «Liepājas metalurgs» un uzņēmuma ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību, vēstī LETA.

Plašāka informācija par ziņojuma saturu pirms valdības sēdes netika sniegta, jo tas satur ierobežotas pieejamības informāciju.

Uz valdības sēdi aicināts arī Liepājas mērs Uldis Sesks, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, Zaharjins un uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aizdevums, Artis Pabriks, Liepājas metalurgs, Sergejs Zaharijins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats