23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pētījums: 65% iedzīvotāju atbalsta zemes pārdošanas ierobežojumus ārvalstniekiem
Pētījums: 65% iedzīvotāju atbalsta zemes pārdošanas ierobežojumus ārvalstniekiem
Autors: NRA.lv / 18. marts 2013, 16:47
Valdībā tiek plānots skatīt priekšlikumus, kas paredz ierobežot lauksaimniecībā izmantojamās zemes pārdošanu ārvalstniekiem. Divas trešdaļas (65%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem personīgi atbalsta lauksaimniecībā izmantojamās zemes pārdošanas ierobežošanu ārvalstniekiem (38% - noteikti atbalsta; 27% - drīzāk atbalsta). To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, martā veiktais pētījums.



Salīdzinoši biežāk šādus lauksaimniecības zemes ierobežojumus atbalsta šādu sociāli demogrāfisko grupu pārstāvji - vīrieši, latvieši, lauku teritorijās dzīvojošie, zemgalieši un pensionāri.

Ceturtā daļa (26%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka nevajadzētu ierobežot lauksaimniecības zemju pārdošanu ārvalstniekiem (11% - noteikti neatbalsta; 15% - drīzāk neatbalsta). Jaunieši, pašnodarbinātie, iedzīvotāji ar zemiem personīgajiem vai ģimenes ikmēneša ienākumiem (līdz 100 latiem uz cilvēku), kā arī cittautieši un nepilsoņi ir tie, kas salīdzinoši biežāk ir pret lauksaimniecības zemju pārdošanas ierobežošanu ārvalstniekiem.

9% aptaujāto nav konkrēta viedokļa par šo tēmu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptauja, lauksaimniecības zeme, TNS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats