28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgas dome iegādājas dārgus iPad, kuru lietderību nespēj paskaidrot
Rīgas dome iegādājas dārgus iPad, kuru lietderību nespēj paskaidrot
Autors: NRA.lv / 18. marts 2013, 13:39
Jau gandrīz divas nedēļas Rīgas dome nespēj paskaidrot - kādiem tieši nolūkiem pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta vajadzībām pagājušā gada rudenī ir iegādāti 14 planšetdatori iPad3 un tieši kādēļ pašvaldībai vajadzīgi iPad3 visdārgākie iespējamie modeļi ar 64 gigabaitu ietilpību, raksta portāls Pietiek.com.


Ar Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra direktora Ērika Zēģeļa rīkojumu izveidotā iepirkuma komisijas pagājušā gada septembrī izvērtējusi divus piedāvājumus 14 planšetdatoru iegādei Izglītības, kultūras un sporta departamenta vajadzībām un par uzvarētāju atzinusi SIA Atea, kas planšetdatorus apņēmusies piegādāt par 6528 latiem bez PVN vai 7899 latiem ar PVN.

Kā rāda iepirkuma komisijas lēmums, departamentam noteikti bijis vajadzīgs viens iPad3 ar 16 GB ietilpību par 412 latiem un 13 iPad3 ar 64 GB ietilpību par 576 latiem gabalā (abas cenas - ar PVN). Pašlaik interneta veikalā i-deal 16 GB iPad3 ar 3G iespēju maksā 399 latus un iPad3 ar 3G iespēju - 539 latus.

Taču papildus diezgan augstajai cenai neizpratni rada tas, kādiem mērķiem pašvaldības departamentam savajadzējušies tieši šādi planšetdatori ar šādu ietilpību, raksta Pietiek.com.

Kā izrādās, to izskaidrot vismaz pagaidām nespēj arī pašvaldības vadība. Jau pirms gandrīz divām nedēļām Pietiek uzdeva jautājumus domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam - ar ko tieši ir pamatota nepieciešamība pēc tik dārgu planšetdatoru iegādes, kāpēc tika izvēlēti tieši šie modeļi un nevis lētāki modeļi ar mazāku atmiņas ietilpību un kā tieši tie tiks izmantoti.

Ušakovs ne uz vienu no šiem jautājumiem gandrīz divu nedēļu laikā nav spējis rast atbildes, - viņa preses pārstāve Pietiek.com ir norādījusi tikai, ka informācija esot pieprasīta no Informācijas tehnoloģiju centra.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ipad, Rīgas dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats