26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » «Siera skandāls»? Uzņēmums izplata viltotu sieru
«Siera skandāls»? Uzņēmums izplata viltotu sieru
Autors: www.apollo.lv / 15. marts 2013, 13:29
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) apturējis vairumtirgotāja SIA «Walux» izplatītā «Holandes» siera un siera «Gouda» izplatīšanu, jo atklājies, ka vairumtirgotājs krāpies un maldinājis patērētājus.



Kā skaidroja dienestā, vairumtirgotājs tirgošanā izplatījis siera izstrādājumu, uzdodot to par sieru, kurā piena tauki aizstāti ar nepiena taukiem.

Veicot pārbaudi vairumtirdzniecības uzņēmumā, PVD atklāja, ka SIA «Walux» iegādājies Polijas izcelsmes siera izstrādājumu, pārmarķējis to un tirgotājiem tālāk piegādājis kā sieru.

To, ka uzņēmums šādi rīkojies, apliecina ne vien siera izstrādājuma ražotāja pavaddokumenti, bet arī PVD noņemto paraugu laboratoriskie izmeklējumi, kuros konstatēti nepiena tauki.


PVD vairumtirdzniecības noliktavā apturējis 10 tonnu siera izstrādājuma izplatīšanu, kā arī uzdevis uzņēmumam atsaukt tos no tirdzniecības un pārmarķēt.

Uzņēmumam tiks sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un piemērots sods.

Par marķēšanas prasību pārkāpumiem normatīvie akti paredz sodu līdz 500 latiem vai arī, ja pārkāpums pieļauts atkārtoti – līdz pat 3000 latu.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» skaidroja «Walux» direktora vietnieks Mikaels Vardanjans, šajā gadījumā ir notikusi cilvēciska kļūda. «Darbinieki noliktavā sajaukuši uzlīmes, uz produktiem, kas ir siers, uzlīmēta uzlīme ar informāciju par produktu, kas ir siera izstrādājums.»

Vardanjans arī teica, ka patlaban «Walux» jau saņemot atpakaļ preci no klientiem. Konkrētie produkti tiks pārmarķēti un atgriezti tirdzniecībā. Ar darbiniekiem, kam gadījās kļūda, tiks veiktas pārrunas.

PVD atgādina, ka arī turpmāk pastiprināti pārbaudīs pārtikas produktu marķējumu un sastāvu, lai nepieļautu patērētāju maldināšanu.

Jāatgādina, ka plašu rezonansi Eiropā, tostarp Latvijā, izraisīja tā dēvētais zirga gaļas skandāls, kad dažādos pārtikas produktos tika atklāta zirga gaļa, par ko netika informēti patērētāji.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: PVD, siers, Walux

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats