19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Arodbiedrība vērsīsies tiesā pret «Rīgas satiksmi»
Arodbiedrība vērsīsies tiesā pret «Rīgas satiksmi»
Autors: www.apollo.lv / 12. marts 2013, 12:13
Arodbiedrība «Komercio Unio» vērsīsies ar prasības pieteikumu tiesā pret uzņēmumu «Rīgas satiksme» (RS) par pretlikumīgi pagarināto darba koplīgumu, jo tā parakstīšanā un 591 000 latu lielā finansējuma sadalē nav piedalījušās visas uzņēmuma arodbiedrības.


Kā portālam «Apollo» pavēstīja arodbiedrības «Komercio Unio» valdes priekšsēdētāja Ineta Muižniece, RS noslēgusi vienošanos tikai ar arodbiedrību LOMTAA, kā arī ar RS un Rīgas domes vadībai pietuvināto arodbiedrību LABA.

Saskaņā ar likumu uzņēmumam jāparaksta darba koplīgums vai vienošanās par koplīguma pagarināšanu ar visām uzņēmuma arodbiedrībām. Pēc vairākkārtīgiem lūgumiem RS vadībai uz sarunām uzaicināt uzņēmuma arodbiedrību «Komercio Unio», tas nav izdarīts.

Līdz ar to arodbiedrība tiesu lūgs atzīt par spēkā neesošu janvāra beigās RS un arodbiedrību LABA un LOMTAA parakstīto vienošanos par darba koplīguma pagarināšanu.

Muižniece uzsver, ka līgums līdzās jautājumiem par darbinieku darba samaksas noteikumiem, darba vidi, darba apstākļiem u.c., atrunā arī piešķirtā finansējuma sadali un izlietojumu. RS rīcībā ir Rīgas domes piešķirtais finansējums 591 000 latu apmērā.

«Uzņēmuma rīcība ir ne tikai prettiesiska, tā parāda, ka uzņēmums nav uzticams partneris, un tam neinteresē visu darbinieku intereses. Šī situācija no jauna aktualizē arī jautājumu par piešķirtā finansējuma iespējamo virzīšanu atsevišķu organizāciju interesēm, galvenokārt, RS un Rīgas domes pietuvinātajai arodbiedrībai LABA, jo ir izdarīts viss, lai citas organizācijas no sarunām par līdzekļu saņemšanu tiktu izslēgtas,» teic Muižniece.

Jau iepriekš arodbiedrība «Komercio Unio» ir norādījusi uz pašvaldības un RS iespējamo labvēlību pret arodbiedrību LABA, par ko liecina vairākas sakritības, piemēram, arodbiedrības vadībā tagad un iepriekš ir ar partiju «Saskaņas centrs» saistīti līderi un LABA bieži piedalās dažādos ar politiku saistītos pasākumos, mazāk pievēršoties ar darbiniekiem un viņu tiesībām saistītiem jautājumiem.

Visas koplīguma parakstīšanā iesaistītās puses ir tā vai citādi saistītas ar arodbiedrību LABA, tādējādi radot situāciju, ka par naudas sadali lēmusi RS vadība Leona Bemhena personā, kurš ir LABA biedrs, Arodbiedrību koordināciju centrs (AKC), kura vadītājs Osvalds Sausverds ir LABA valdes loceklis, kā arī LABA un LOMTAA, kas arī, iespējams, ir cieši saistīta ar arodbiedrību LABA.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: arodbiedrība, Rīgas satiksme, tiesa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats