26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Komunālo pakalpojumu sniedzējiem būtu jāmaksā apsaimniekotājiem
Komunālo pakalpojumu sniedzējiem būtu jāmaksā apsaimniekotājiem
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 11. marts 2013, 17:10
Pretēji sabiedrībā saceltajai ažiotāžai, namu apsaimniekotāji uzskata, ka arī viņiem būtu izdevīgāk, ja norēķini ar komunālo pakalpojumu sniedzējiem tiktu veikti tiešā veidā. Vēl vairāk – komunālo pakalpojumu sniedzēji varētu maksāt arī procentus no peļņas, kura pašlaik tiek gūta uz namu apsaimniekotāju rēķina, uzskata SIA „RD Real Estate” valdes loceklis Raimonds Dālderis.


Saistībā ar vairākiem konfliktiem starp namu apsaimniekotājiem un iedzīvotājiem ir aktualizējies jautājums par tiešo norēķinu ieviešanu starp komunālo pakalpojumu sniedzējiem un saņēmējiem. Izmaiņas likumdošanā ir rosinājis Ekonomikas ministrijas Būvniecības un mājokļu politikas departaments. Ieceri atbalsta arī Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija. Savukārt komunālo pakalpojumu sniedzēji „Rīgas ūdens” un Latvijas ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācija norāda uz augstajām izmaksām un ievērojamu rēķinu paaugstināšanos, kuras gaidāmas pārejot uz tiešajiem norēķiniem.

SIA „RD Real Estate” pārstāvis skaidro, ka pašlaik ar komunālo pakalpojumu sniegšanu ir izveidojusies absurda situācija, kuras ķīlnieki ir namu apsaimniekotāji. „Ja mājai ir parāds par siltumu, tad tas līdz nākamās apkures sezonas sākumam uz sava rēķina ir jānosedz namu apsaimniekotājam. Pretējā gadījumā pastāv risks, ka siltums mājai netiks pieslēgts,” skaidro Dālderis. Viņš arī uzsver, ka parādu piedziņa no nemaksātājiem šajā situācijā gulstas tikai un vienīgi uz pašu namu apsaimniekotāju pleciem. Savukārt, kad Duntes namu skandāla kontekstā uzsākta diskusija par tiešajiem maksājumiem, komunālo pakalpojumu sniedzēji vienā balsī esot paziņojuši par cenu celšanu, kura pieaugšot par dažiem procentiem dēļ administratīvajām izmaksām.

Namu apsaimniekotājs šādai loģikai nepiekrīt, jo tad jau sanākot, ka visus šos gadus tādiem uzņēmumiem kā AS „Rīgas siltums” un SIA „Rīgas ūdens” vajadzējis maksāt daļu no peļņas – šos pašus dažus procentus – namu apsaimniekotājiem par ūdens un siltuma skaitītāju uzraudzīšanu, kontroli, rēķinu izrakstīšanu un visbeidzot naudas iekasēšanu no iedzīvotājiem. „Tās arī ir administratīvās izmaksas, kuras visus šo laiku mēs esam seguši uz sava rēķina. Kāpēc? Tāpēc, lai nopelnītu naudu šiem uzņēmumiem,” retoriski vaicā Dālderis.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Raimonds Dālderis, RD Real Estate, Rīgas siltums, Rīgas ūdens

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats