26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Palanga izkonkurē Jūrmalu arī ar cenu politiku
Palanga izkonkurē Jūrmalu arī ar cenu politiku
Autors: Ludmila GLAZUNOVA / NRA.LV / 7. marts 2013, 11:23
Pirmo reizi desmit gadu vēsturē, kopš pastāv Krievijas tūrisma nozares viens no nozīmīgākajiem pasākumiem Звезда Travel.ru, balva par labāko kūrortu Baltijas jūras krastos ir gājusi secen Jūrmalai, jo šogad krievu ceļotāji ir nobalsojuši par Palangu.


Jūrmalas pašvaldības deputātiem tas licis sarosīties, bet, objektīvi izvērtējot, jāteic, ka Palanga ir vairāk darījusi tūrisma attīstībā un tiešām ir pievilcīgāka tūristiem.

Brīdī, kad Jūrmalas dome var lepoties, jo beidzot Ekonomikas ministrijā iesniegts pieteikums kūrortpilsētas statusa saņemšanai, krievu tūristi ar savu internetbalsojumu ir parādījuši, ka šī pilsēta vairs viņiem nav tik svarīga. Jau desmit gadus Krievijā notiek interneta balsojums, kurā piedalās desmitiem tūkstoši interneta balsotāju, vērtējot tūrisma nozari 61 kategorijā – gan par labākajām tūrisma aģentūrām, gan kūrortiem, arī par labāko kūrortu Baltijas jūras krastos. Deviņus gadus šo balvu saņēma Jūrmala, taču šogad par labāko kūrortu atzinuši Palangu. Jūrmala gan pavisam bez balvām nav palikusi – interneta balsotāji to atzinuši par labāko kūrortu atpūtai ar bērniem.

Ar Krievijas tūristu viedokli nerēķināties nevar. Statistika liecina, ka tikai 2012. gada ziemas sezonā viesu skaits no Krievijas Jūrmalā bija 22% no kopējā tūristu skaita, bet vasarā šis rādītājs pārsniedz pat 30%.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis jau publiski paudis gandarījumu par rezultātiem, norādot, ka šis apbalvojums pilsētai tieši iezīmē ceļotāju auditoriju un nākotni, lai attīstītu infrastruktūru un rīkotu pasākumus bērniem un jauniešiem.

Savukārt 2011. gada decembrī no Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieka ekonomikas un attīstības jautājumos amata padzītais deputāts Māris Dzenītis norāda, ka labākā kūrorta statusa atņemšana ir kā rādītājs, ka Jūrmalā pārāk maz tiek darīts kūrorta attīstībai un labās idejas tiek noliktas tālu malā. «Mans ierosinājums par promenādes veidošanu, kas vienlaikus arī stiprinātu kāpu zonu, kuru vētras laikā kārkli vairs nespēj aizsargāt no dabas stihijas, un šim plānam jau izstrādāts detālais plānojums, kļuva par iemeslu atstādināšanai no amata. Promenāde, kas daudzos pasaulslavenos kūrortos ir kā vizītkarte, izrādās, Jūrmalai nav vajadzīga. Labāk taču ļaut tūristiem vakaros staigāt pa neizgaismotu pludmales zonu, kļūstot par vieglu laupījumu huligāniem un noziedzniekiem, nekā sakārtot vidi un ļaut pilsētas viesiem baudīt jūras tuvumu arī krēslas stundās bez bailēm,» sašutumu pauž M. Dzenītis, norādot, ka Jūrmalas dome noraidījusi daudzus vērtīgus priekšlikumus, kā, piemēram, kūrorta teritorijas paplašināšana un kempingu izveide, kā arī joprojām nav sakārtotas pat tik aktuālas un nepieciešamas lietas kā sabiedriskās tualetes.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gatis Truksnis, Jūrmala, Krievija, Māris Dzenītis, Palanga, Звезда Travel.ru

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats