19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » KP brīdina uzņēmēju par izteikumiem saistībā ar eiro ieviešanu
KP brīdina uzņēmēju par izteikumiem saistībā ar eiro ieviešanu
Autors: Apollo.lv / 5. marts 2013, 12:41
Konkurences padome (KP) izteikusi brīdinājumu valūtas maiņas punktam pēc tam, kad tā pārstāvis intervijā portālam «Nozare.lv» norādījis uz iespējamu konkurējošu valūtas maiņas punktu vienošanos par savu pakalpojumu piecenojuma apmēru eiro ieviešanas laikā.


Kā atgādina KP, 21.februārī portālā «Nozare.lv» publicētajā intervijā AS «Marika» pārstāvis, prognozējot eiro ieviešanas ietekmi uz valūtas maiņas punktu darbību, norādīja, ka «(…) lielākie savukārt vai nu apvienošoties, vai vienošoties par valūtas maiņas starpību, kurai jāpaliek, lai izdzīvotu, - līdzīgi kā vienojušies cukura ražotāji. «Lai būtu kāda starpība, lai varētu peļņu saņemt un izdzīvot»».

Šāda vienošanās par valūtas maiņas starpību nešaubīgi būtu uzskatāma par aizliegtu karteļa vienošanos, kas ir sevišķi smags konkurences tiesību pārkāpums, par ko var tikt piemērots naudas sods līdz pat 10% apmērā no iesaistīto uzņēmumu iepriekšējā finanšu gada apgrozījuma, uzver KP.

Vienošanās, kas vērstas uz ekonomiskās sāncensības mazināšanu konkurentu starpā, ir aizliegtas jebkurā nozarē.

Eiro ieviešanas periodā KP pastiprināti uzraudzīs tirgus, lai savlaicīgi pamanītu un novērstu situācijas, kurās uzņēmumi rīkojas pretēji Konkurences likumā noteiktajam. Aizliegta vienošanās par cenu līmeni tiek uzskatīta par īpaši smagu pārkāpumu, jo ļauj uzņēmumiem būt drošiem par savu konkurentu rīcību un nemeklēt iespēju savu preci vai pakalpojumu patērētājiem piedāvāt lētāk.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Konkurences padome, Marika, Nozare.lv

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats