20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Diskutēs par augstākās izglītības nākotni
Diskutēs par augstākās izglītības nākotni
Autors: NRA.lv / 28. februāris 2013, 14:21
Uzņemoties iniciatīvu par augstākās izglītības un zinātnes izaugsmes plānošanu, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija piektdien, 1.martā, organizē publiskās debates "Augstākā izglītība Latvijā: status quo un nākotnes stratēģija".


Eksperti diskusijās centīsies rast kopsaucēju, lai veidotu kopīgu augstākās izglītības ilgtermiņa stratēģiju, kas liktu pamatu intelekta ekonomikai kā tautsaimniecības izaugsmes un labklājības pieauguma pamatam.

Debašu pirmajā daļā paredzēta institūciju pārstāvju paneļdiskusija par pašreizējo situāciju augstākajā izglītībā. Diskusijā aicināti piedalīties izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševskis, Latvijas Universitāšu asociācijas priekšsēdētājs Leonīds Ribickis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidents Aigars Rostovskis, Latvijas Studentu apvienības prezidents Edvards Ratnieks un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāve Ilze Trapenciere.

Savukārt otrā publisko debašu daļa tiks veltīta, lai diskutētu par Latvijas ceļu uz intelekta ekonomiku. Šajā paneļdiskusijā aicināti piedalīties Saeimas frakciju pārstāvji un pie frakcijām nepiederošie deputāti.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: augstākā izglītība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats