26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Zirgu gaļu skandāls: Aizdomas par krāpšanos arī Latvijā
Zirgu gaļu skandāls: Aizdomas par krāpšanos arī Latvijā
Autors: Apollo.lv / 25. februāris 2013, 16:05
Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) ir aizdomas, ka arī Latvijā notikusi krāpšanās ar zirgu gaļu, LNT raidījumā «900 sekundes» atzina PVD vadītājs Māris Balodis.


Viņš sacīja, ka, ņemot vērā Latvijā nokauto zirgu skaitu, šis gadījums nevarētu būt plašs, taču atzina, ka aizdomas par krāpšanos ar zirgu gaļu PVD ir.

Balodis norādīja, ka dienests informēs sabiedrību, kad aizdomas būs apstiprinājušās un būs pierādījumi.

Viņš norādīja, ka Latvijā ir virkne desu, kurās zirgu gaļa norādīta kā viena no sastāvdaļām un uztraukums, tostarp Eiropā, ir nevis par sastāvu, bet par faktu, ka patērētāji tiek maldināti. Balodis arīdzan norādīja, ka zirgu gaļa ir krietni lētāka par liellopu gaļu.

Kā ziņots, Eiropas pārtikas ražošanas nozari pamatīgi satricinājis tā dēvētais zirga gaļas skandāls, proti, produktos, kuru sastāvā uzrādīta 100% liellopu gaļa, atklāta arī zirga gaļa, ziņoja LETA.

Lai gan zirga gaļa neapdraud patērētāju veselību, atbildīgie dienesti pauduši satraukumu, ka gaļa varētu saturēt veterināro medikamentu fenilbutazonu, kas bieži tiek izmantots zirga ārstēšanā. Šāda gaļa gan varētu apdraudēt cilvēku veselību, un to pārtikā lietot nav atļauts.

Eiropas Komisija aicinājusi visas Eiropas Savienības dalībvalstis no 1.marta veikt dezoksiribonukleīnskābju (DNS) testus liellopa gaļas produktiem, lai pārbaudītu, vai tajos nav zirga gaļa.

Arī Latvijas PVD gatavojas liellopu gaļas paraugu ņemšanai. Ārpuskārtas izmeklējumu veikšanai pieprasīts papildus finansējums.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 900 sekundes, LNT, Māris Balodis, PVD, zirga gaļa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats