23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Nekustamā īpašuma tirgus kļuvis īpaši pievilcīgs Krievijas iedzīvotājiem
Nekustamā īpašuma tirgus kļuvis īpaši pievilcīgs Krievijas iedzīvotājiem
Autors: Apollo.lv / 20. februāris 2013, 16:51
«Rietumu Bankas» vadība uzskata, ka patlaban dzīvokļa kvadrātmetrs labā mājā Rīgas centrā maksā apmēram tikpat, cik «hruščovkā» Krievijas pilsētā Balašihā, tādēļ Latvijas nekustamā īpašuma tirgus kļuvis īpaši pievilcīgs Krievijas pilsoņiem.


Bankas valdes loceklis Renāts Lokomets norāda, ka patlaban daudz pārcietušais Latvijas nekustamā īpašuma tirgus ir sasniedzis adekvātu līmeni.

Lokomets pozitīvi vērtē arī to, ka Latvijā darījuma projektus uzsāk aizvien vairāk ārvalstu investoru, kuri saņēmuši uzturēšanās atļaujas.

«Mēs redzam, ka daudzi no tiem, kuri saņēmuši uzturēšanās atļaujas, apmetas uz pastāvīgu dzīvi Rīgā vai Jūrmalā, pārceļas šurp ar ģimenēm. Šī tendence īpaši bija novērojama pagājušajā gadā. Piemēram, Rīgas Starptautiskajā skolā – prestižā skolā, kurā mācās daudzu Latvijā dzīvojošo ārzemnieku bērni, – dažās klasēs skolēnu skaits gada laikā ir dubultojies,»- tā Lokomets.

«Daudziem ārvalstniekiem rodas vēlme pārcelt uz Latviju arī daļu sava biznesa – sākot ar restorāniem un līdz pat tranzītam. Būtisks arguments par labu uzņēmējdarbības attīstīšanai Latvijā ir iespēja saņemt Eiropas fondu līdzekļus. Šāda iespēja NVS uzņēmējiem ir absolūti nepieejama viņu «pamatdzimtenē,» - tā Lokomets.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, nekustamais īpašums, Renāts Lokomets, Rietumu Banka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats