28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Munkevics: iespējams, tiesa tiek politiski ietekmēta
Munkevics: iespējams, tiesa tiek politiski ietekmēta
Autors: Elita Veidemane / NRA.lv / 14. februāris 2013, 9:54
Krimināllietu, kurā par kukuļdošanu apsūdzēts Jūrmalas eksmērs Raimonds Munkevics (Jūrmala – mūsu mājas) un bijušais Jūrmalas Ātrās palīdzības valdes loceklis Normunds Pīrants, Jūrmalas tiesa atsāks skatīt nevis 2. maijā, kā bija plānots, bet jau 15. februārī.


Jūrmalas tiesas priekšsēdētājas palīdze Diāna Liepiņa pauda, ka lēmums par tiesas sēdes pārcelšanu pieņemts «sabiedriskā un politiskā spiediena rezultātā». Šādas izteikas liek secināt, ka arī tiesas lēmumu, iespējams, varēs ietekmēt politiskais spiediens.

Apsūdzētais Raimonds Munkevics uzskata, ka tiesas sēdes pārcelšanai uz februāri nav nekāda sakara ar «sabiedrisko spiedienu». «Uz pēdējo tiesas sēdi, kas notika 11. de-cembrī, bija atbraucis TV3 raidījuma Nekā personīga korespondents Ansis Pūpols. Pēc tam 16. decembra raidījumā minētais žurnālists pateica, ka tiesa tiek vilcināta un galvenajam apsūdzētajam Munkevicam nebūšot nekādu juridisku šķēršļu kandidēt gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās,» stāsta R. Munkevics.

«Tas, ka šāda rīcība bija saskaņota ar prokurori Veltu Zaļūksni, bija skaidrs. No kurienes tad Pūpols varēja visu uzzināt? Tiesa nebija atļāvusi veikt nekādus ierakstus tiesas sēdē, taču TV3 mājaslapā bija tieši tādas pašas izdrukas, kādas varēja izlasīt tikai un vienīgi prokuratūras materiālos, ieskaitot pat interpunkciju. Skaidrs, ka materiāli ir prokurores nopludināti,» turpina R. Munkevics. Uz jautājumu, vai viņš grasās sūdzēties par prokurores rīcību, R. Munkevics atbild: «Es to darītu, ja man būtu kaut vismazākā pārliecība par rezultātu. Iepriekšējā reizē es tiešām sūdzējos par lietas materiālu noplūdi, un viena no vainīgajām personām varēja būt tieši Zaļūksne. Lieta izmeklēšanai tika nodota... Zaļūksnei.»

R. Munkevics ir pārliecināts, ka V. Zaļūksne lietas iztiesāšanu mēģina izvilkt ārpus tiesas sēdes: minētajā TV3 raidījumā esot saliktas kopā divas sarunas, kas – kā skatītājiem būtu jāsaprot – notikušas vienlaikus. «Viena saruna bija starp Normundu Pīrantu un Ivetu Blauu, kur abi runā par «nullēm» un «štukām», bet pavisam cita – starp mani un Pīrantu. Es neiesaistījos nekādā sarunā, manis tur vispār nebija,» apgalvo R. Munkevics.

Ir dzirdēti pārmetumi, ka tiesa pret R. Munkevicu un N. Pīrantu tiek novilcināta. R. Munkevics, protams, domā citādi: «Prokurore Zaļūksne pauž uzskatu, ka tiesa novilcina lietas izskatīšanu, bet es uzskatu, ka to novilcina pati prokurore. Piemēram, kāda iemesla dēļ uz tiesu tika izsaukts tik daudz liecinieku – deputātu? Viņu liecībām nav nekādas nozīmes, jo visi kā viens liecināja, ka par lietas apstākļiem zina tikai no medijiem. Izņemot vienu – liecinieci Blauu –, uz kuras liecību pamata prokurore arī sastādījusi apsūdzību.»

Runājot par politisko spiedienu, R. Munkevics uzskata, ka tāds tika izdarīts uz tieslietu ministru Jāni Bordānu, mudinot viņu, lai tas ietekmē šo lietu no sava politiskā krēsla augstumiem. «Spiediens nav palicis bez rezultāta,» uzskata R. Munkevics, «un tiesas sēde no maija ir pārlikta uz 15. februāri. Kā pamatojums minēts Jūrmalas tiesas priekšsēdētājas 2. janvāra rīkojums pārskatīt visas lietas, kas atrodas tiesā ilgāk par gadu. Tā rezultātā tikai vienai lietai ir piešķirta prioritāte – manējai. Pārējās lietas taču netiek «optimizētas», kaut vai runājot par to pašu Marijas Vorobjovas [Jūrmalas domes deputāte, kas tiek vainota amatpersonas pienākumu nepildīšanā] lietu, izskatīšanas laiks tajā palicis nemainīgs.»
Uz jautājumu par to, vai R. Munkevicam ir pretenzijas, ka lietu izskata agrāk, viņš atbild: «Nē, man pret to nav iebildumu, galu galā tas ir arī manās interesēs. Bet man ir svarīgi, lai tiesa netiktu politiski ietekmēta.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jūrmala, Raimonds Munkevics, Velta Zaļūksne

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats